20 / 05 / 2024

Anne babalara Nisan müjdesi! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olana PTT'den hemen veriliyor! Çocuk destek ödemesine zam var mı

Anne babalara Nisan müjdesi! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olana PTT'den hemen veriliyor! Çocuk destek ödemesine zam var mı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca dar gelirli haneler için çocuk başına sosyal destek ödemesi gerçekleştiriliyor. Çocuk destek ödemesine Nisan zammı geldi mi? Çocuk yardımına nasıl başvuru yapılır? 



Bakan Derya Yanık ise, çocuk destek ödemesi kapsamında yaptığı açıklamasında "Bu kapsamda bir-iki çocuklu ailelere aylık 350 TL, üç çocuklu ailelere aylık 450 TL, dört çocuklu ailelere aylık 450 TL, beş ve daha fazla sayıda çocuğu olan ailelere ise aylık 650 lira ek destek sunacağız" ifadelerine yer vermişti. 

ÇOCUK DESTEĞİNE NİSAN ZAMMI GELDİ Mİ? ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ NİSAN 2023 

“Çocuk Destek Bileşeni” çerçevesinde, hanelerdeki çocuk sayısı dikkate alınarak, 350 lira ile 650 lira arasında değişen rakamlarda destek ödemesi yapılıyor. 

Binlerce anne baba çocuk yardımına zam gelip gelmediğini merak ediyor. Çocuk destek bileşeni ödemeleri ile ilgili bir zam açıklaması henüz yapılmadı. İşte çocuk yardımı Nisan 2023 tutarları çocuk sayısına göre su şekilde: 

Hanedeki Çocuk Sayısı

Aylık Destek Tutarı (TL)

1-2 çocuklu hanelere

350

3 çocuklu hanelere

450

4 çocuklu hanelere

550

5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere 

650

Anne babalara Nisan müjdesi! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olana PTT den hemen veriliyor! Çocuk destek ödemesine zam var mı

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ BAŞVURU NİSAN 2023 

Çocuk destek bileşeninden faydalanmak isteyen ailelerin, başvurularını e-Devlet Kapısı üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla gerçekleştirmesi gerekiyor. 

Çocuk yardımı alabilmek için, evde kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin üçte biri oranında olması yani; 2.833,45 lirayı geçmemesi gerekiyor. 

Nisan 2023 destek ödemeleri için resmen son dakika müjdesi! Hesaplara tek tek yatırılan bu paraları hemen alın!

MEB 5 bin sözleşmeli personel alımında son dakika! 2023 taban puanları peş peşe açıklandı! Hemen bakın! 

TOKİ kura çekiminde resmen Nisan 2023 müjdesi geldi! İşte il il kura takvimi! Bu tarihleri aman kaçırmayın!

Çiftçilere müjde! Türk Boğası Tümosan bahçe ve tarla traktör Nisan fiyatlarını açıkladı! Traktörler bu ay ne kadar? 

Geri Dön