27 / 04 / 2024

Anne ve babalar müjde: Devlet Kırtasiye Yardımı veriyor! e-Devlet'ten başvurusu onaylanan anında alıyor!

Anne ve babalar müjde: Devlet Kırtasiye Yardımı veriyor! e-Devlet'ten başvurusu onaylanan anında alıyor!

Devlet sosyal destek ödemelerine devam ediyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sağlanan Eğitim ve Öğretim Yardımı desteğinin detayları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...



Okulların açılmasına kısa süre kala devlet tarafından sağlanan Eğitim ve Öğretim Yardımı desteğinden (Kırtasiye Yardımı) detayları gündeme geldi.   

Kırtasiye yardımı başvurusu detayları merak edilirken ihtiyaç sahibi hanelerin çocuklarına sağlanan Kırtasiye Yardımı için hazırlıklar başladı.

İhtiyaç sahibi hanelere yönelik sağlanan Eğitim ve Öğretim Yardımı desteğini almak isteyen aileler başvuru yaparak bir defaya mahsus olmak üzere kırtasiye yardımından yararlanabiliyor.

Bu kapsamda destek ödemesi almak isteyenler, " Kimler kırtasiye yardımı alabiliyor?, Kırtasiye yardımı başvuru nasıl, nereden yapılır? sorularına yanıt arıyor.

Milliyet'te yer alan detaylara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen kırtasiye yardımından yararlanmak için başvuru yapmak gerekiyor. 

Anne ve babalar müjde: Devlet Kırtasiye Yardımı veriyor! e-Devlet ten başvurusu onaylanan anında alıyor!

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

Eğitim ve öğretim yardımı, öğrenimi devam eden;

Vazife ya da harp malullüğü aylığı alanların,

2330 sayılı Kanun (İç güvenlik asayiş kapsamında bulunanlar) ve 3713 (terör kapsamında olanlar) sayılı Kanunlar kapsamında yapılan olaylar sebebiyle aylık ödenen erbaş ve erlerin,

2330 sayılı Kanun uyarınca aylık bağlanan güvenlik korucusu ve sivillerin,

Vazife ya da harp malûlü olduğuna karar verilenlerden aylık bağlanmaksızın sınıf yahut görev değiştirerek çalışmaya devam edenler ile vazife malullüğü aylıkları göreve girmeleri sebebiyle kesilenlerin (iştirakçi-tütün),

Terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması ya da bertaraf edilmesinin sağlanmasında yardımcı ve faydalı olanlardan bu faaliyetlerinden dolayı hayatını kaybeden, yaralanan ya da engelli hâle gelen sivil şehit/gaziler kendilerine ve çocuklarına sağlanıyor.

Anne ve babalar müjde: Devlet Kırtasiye Yardımı veriyor! e-Devlet ten başvurusu onaylanan anında alıyor!

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Kırtasiye yardımı ödemeleri Eğitim Öğretim yardımı ödemeleri adı altında senede bir kereye mahsus olmak üzere YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilenlere toplu olarak ödeniyor.

Kırtasiye yardımı 1 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında veriliyor. Başvurular e-Devlet sistemi aracılığıyla yapılıyor.

Altının efendisi İslam Memiş pazartesi gününü işaret etti! Gümüş için rakam verdi! Yatırımcılar şimdiden hazır olun!

Memur zammında flaş gelişme! Milyonlarca memurun beklediği haber geldi! Son söz Hakem Heyeti'nde! 

Emeklilere ek ödeme! 4A/4B/4C emeklisinin maaş hesabına 10.000 TL yatıyor! Bankalardan kampanya furyası!


Geri Dön