15 / 05 / 2024

Anneler müjde! Devlet PTT üzerinden 650 TL çocuk parası veriyor! Başvuran hemen alıyor!

Anneler müjde! Devlet PTT üzerinden 650 TL çocuk parası veriyor! Başvuran hemen alıyor!

Çocuğu olan dar gelirli ailelere devlet tarafından sağlanan yardımın miktarı arttı. Devlet, hanelere çocuk sayısına göre destek parası veriyor. Peki, çocuk desteği tutarı 2022 ne kadar oldu? Çocuk parası almanın koşulları neler? İşte detaylar...



 Anneler müjde! Devlet PTT üzerinden 650 TL çocuk parası veriyor! Başvuran hemen alıyor!

ÇOCUK YARDIMI PARASI BAŞVURU ŞARTI 2022

Türkiye Aile Destek Programı başvuru şartları; Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 Türk Lirasının altında olması gerekiyor.

ÇOÇUK DESTEĞİ ÖDEMELERİ 2022 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programından destek almak isteyen ailelerin, e-Devlet'ten ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV)'ndan başvurularını yapabileceklerini anımsatarak yeni tutarların da Kasım ayı ödemelerine yansıtılacağını söyledi.

Çocuk parası desteği olarak bilinen bu yardım dar gelirli hanelere veriliyor. İstenilen şartları karşılayan ailelere devlet ödemelerini direkt gerçekleştiriyor. Diğer yandan ödeme takviminizi e-Devlet üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.

Yapılacak destek hakkında detaylar veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında genişlettiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Bakan Yanık, sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki çocuklara yönelik ilave yardım sağlayacaklarını kaydetti. Yanık, "Çocuk Destek Bileşeni" kapsamında hanelerde yaşayan çocuk sayısına göre ailelere aylık 350 Türk Lirası ile 650 Türk Lirası aralığında destek vereceklerini ifade etti. Bakan Yanık, "Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 lira ilave destek sağlayacağız" diyerek yeni ödeme miktarını açıkladı.

Emekli promosyonunda çılgın artış! Ziraat, Halkbank, Vakıfbank promosyon miktarını peş peşe açıkladı!

Emlak Konut GYO 2022 kampanyası Kasım'da açıklanacak! Orta gelirliler için konut kampanyası yolda!


Geri Dön