04 / 05 / 2024

Anneler müjde! E-Devlet'ten başvurun PTT'den 650 TL'yi hemen alın!

Anneler müjde! E-Devlet'ten başvurun PTT'den 650 TL'yi hemen alın!

Çocuk sahibi olan ailelere devlet tarafından verilen destek parasının miktarı güncellendi. Devlet, maddi durumu iyi olmayan hanelere çocuk sayısına göre destek parası veriyor. Peki, çocuk yardımı ödemeleri ne kadar, kaç TL? Çocuk parası almanın şartları neler? İşte ayrıntılar...



Anneler müjde! E-Devlet ten başvurun PTT den 650 TL yi hemen alın!

ÇOÇUK DESTEĞİ ÖDEMELERİ YAPILDI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programından yararlanmak isteyen ailelerim, E-Devlet aracılığıyla ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) yoluyla başvurularını yapabileceklerini hatırlatarak yeni tutarların da Kasım ayı ödemelerine yansıtılacağının altını çizdi.

Çocuk parası desteği olarak adlandırılan bu yardım ihtiyacı olan hanelere veriliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca sağlanan desteklere başvuru yapmanız gerekiyor. İstenilen şartları taşıyanlara devlet ödemelerini direkt yapılıyor. Ödeme takviminizi E-devlet üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.

Yapılacak yardıma ilişkin konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında genişlettiklerini kaydederek şu ifadeleri kullandı:

Bakan Yanık, sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki çocuklara yönelik ilave yardım sağlayacaklarını belirterek, "Çocuk Destek Bileşeni" kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL'si ile 650 TL aralığında destek vereceklerini belirtti. Bakan Yanık, "Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız" diye yeni rakamları açıkladı.

ÇOCUK YARDIMI PARASI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türkiye Aile Destek Programı başvuru şartları; Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 liranın altında olması.

Mazot ve gübre desteği kaç lira oldu? Mazot ve gübre desteği ne zaman hesaplara yatacak? Çiftçiler şimdi bakın!

Emekli zammında o oran netleşti! Ocak 2023 emekli maaşları kaç lira olacak? Hemen bu rakama bakın!


Geri Dön