Kent Haberleri

Annelere müjde! E-Devlet'ten başvuran 600 TL'yi kapıyor! Hemen siz de bir bakın!

Yeni doğum yapan annelere müjde! E-Devlet'ten başvuran 600 TL'yi kapıyor... Hemen siz de bu detaylara bir bakın...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu destekten yararlanmak için annenin veya babanın veyahut her ikisinin de Türk vatandaşı veya Mavi kart sahibi olması gerekiyor

Pek çok kişi tarafından merak edilen Doğum Yardımı, Türk vatandaşları ile Mavi kart sahiplerine verilen bir destek programı olarak belirtiliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu destekten yararlanmak için annenin veya babanın veyahut her ikisinin de Türk vatandaşı veya Mavi kart sahibi olması gerekiyor.

Verilen detaylara göre, doğum yardımı, 15 Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında yapılan canlı doğumlar için ödeniyor. Yine verilen bilgiye göre, bu tarihten önce doğan çocuklar için doğum yardımı yapılıyor. Fakat ödeme miktarına esas çocuk sırasının tespitinde, diğer bir deyişle yeni doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğunun belirlenmesinde 15 Mayıs 2015 tarihinden önce doğmuş olan çocuklar da sayılıyor. 

Yeni doğum yapan annelere müjde! E-Devlet'ten başvuran 600 TL'yi kapıyor... Hemen siz de bu detaylara bir bakın...

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, doğum yardımı başvuruları canlı doğumlar için yapılabiliyor. Dolayısıyla canlı doğum yapmanız ve ilgili nüfus müdürlüğünde çocuğunuzun Kimlik Paylaşım Sisteminde (KPS) kayıt işleminin yapılmasından sonra başvuru yapabilir. 

DOĞUM YARDIMINDAN NASIL YARARLANABİLİRİM?

Verilen bilgilere göre, doğum yardımı başvuruları canlı doğumun gerçekleşmesinden sonra ilgili nüfus müdürlüğünde çocuğun Kimlik Paylaşım Sisteminde (KPS) kayıt işlemi gerçekleştirildikten sonra "Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesinin” eksiksiz olarak doldurulması ve imzalanmasından sonra şahsen, iadeli taahhütlü posta ya da kargo yoluyla yapılır. 

Söz konusu başvurular, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılabilir. Her ne statüde olursa olsun (hizmet alımı yoluyla istihdam edilenler dâhil) kamu kurum ve kuruluşları tarafından istihdam edilen personel çalıştığı kuruma başvuru yapabiliyor. Yurt dışında yaşayanların başvuruları ise Büyükelçilik ve Konsolosluklar tarafından alınıyor. Yurtdışında yaşayan vatandaşların Türkiye’de bulunmaları durumunda ise herhangi bir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezine başvurabilirler.

Yeni doğum yapan annelere müjde! E-Devlet'ten başvuran 600 TL'yi kapıyor... Hemen siz de bu detaylara bir bakın...

DOĞUM YARDIMI ÖDEMELERİ 2022 NEREDEN VE NASIL YAPILIYOR?

Pek çok kişi tarafından merak edilen detaylara göre, doğum yardımı ödemeleri, yapılan başvurunun Doğum Yardımı Sistemine (DYS) girildiği ayı takip eden ay içerisinde hak sahipleri tarafından PTT şubelerinden çekilebiliyor.

DOĞUM YARDIMI PARASI KAÇ LİRA?

Yine verilen bilgiye göre, doğum yardımı ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları için ise 600 TL olarak belirlendi.  

DOĞUM YARDIMINI KAÇ KEZ ALABİLİRİM?

Doğum yardımı tek bir seferlik yardım programı olarak belirtildi. 15 Mayıs 2015 tarihi sonrasında doğan/doğacak her bir çocuk için bir defaya mahsus ödeme yapılıyor.

6 bankada az önce peş peşe deprem! Akbank, Yapı Kredi, Garanti, ING ve 2 banka daha duyurdu! Hemen bir bakın!

Garanti BBVA en yeni kampanyasını az önce duyurdu! Bunu yapanın cebine tam 6 bin TL koyacak! Kimliğini kapan koşuyor!

Hesaplara her ay peş peşe tam 1.250 TL para yatacak! Bu paraları almayı sakın unutmayın!