29 / 04 / 2024

Ant Yapı dünyanın en iyi 250 firması içinde 94. sıraya girdi!

Ant Yapı dünyanın en iyi 250 firması içinde 94. sıraya girdi!

Engineering News Record (ENR) dergisinin her yıl seçtiği dünyanın en büyük müteahhitlik firmaları içinde yer almak demek duyar. Ant Yapı bu yıl da, uzun yıllardır olduğu gibi ENR Ödülü’ne layık görülerek, dünyanın en iyi 250 firması içinde 94'ncü sırada..



Bir sinemacı için Oscar, bir bilim adamı için Nobel, bir mimar için Pritzker... İnşaat sektörü için en prestijli ödül ise Engineering News Record (ENR) dergisinin her yıl seçtiği dünyanın en büyük müteahhitlik firmaları içinde yer almak demek duyar. Ant Yapı bu yıl da, uzun yıllardır olduğu gibi ENR Ödülü’ne layık görülerek, dünyanın en iyi 25G firması içinde 94. sıraya yerleşti.


Ekim 2013 tarihinde, Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Sektörü Değerlendirme Toplantısı ve Ödül Töreni’nde, Engineering News Record (ENR) Dergisinin 2013 yılı için yaptığı değerlendirmede dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasına giren Ant Yapı, 38 müteahhitlik ve 4 teknik müşavirlik firmasının temsilcilerinin de bulunduğu firmalar arasından seçilerek ödüle layık görüldü.


Törende Ant Yapı’nın layık görüldüğü ödül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından Ant Yapı adına yönetim kurulu üyesi Haşan Yılmaz’a verildi.


1992 yılından bu yana verilen ödüllerde, daha önce 225 olarak belirlenen sayı, bu yıl 250’ye çıkarıldı. Bu sene de, uzun zamandır olduğu gibi, ilk 100 arasında yine Ant Yapı var. İlk 100 içerisinde yer alan yalnızca 5 Türk firması, ilk 250’de 38 Türk firması, ilk 225’te ise, geçtiğimiz yıl olduğu gibi 34 Türk firması bulunuyor.


Genel olarak bakıldığında ise Türkiye olarak, geçtiğimiz yıl olduğu gibi, Çin’den sonra 2. sırada bulunuyoruz.En büyük 250 firma içindeki Türk şirketlerinin ilk on sıralaması şöyle: Geçen seneye göre Rönesans İnşaat 81. sıradan 64. sıraya; Enka İnşaat gs.’den 79’a; Tekfen İnşaat 88.’den 85’e; Polimeks 56.’dan 90’a; Ant Yapı ıoo.’den 94-’ye; TAV ıo6.’dan ıoo.’ye; Çalık İnşaat 129.dan m.’ye; Gama 94/den ıı8.’e; Yüksel İnşaat I20.’den 124/ye ve Cengiz İnşaat 132/den 127.’ye yer değiştirdiler.

2012 yılında Türk müteahhitler 16,8 milyon dolarlık gelire ulaştılar.


Geçtiğimiz yıl sıralamada Ant Yapı 100. sıradaydı, bu yıl altı basamak daha ilerleme kaydetti. Gelecek yıllarda Ant Yapı olarak hedefimiz, daha da iyisini yapmak. Gururluyuz ve tüm Ant Yapı dostlarıyla birlikte çok daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz.



İKİ KÖPRÜ ORTASINDA DOĞAN YILDIZ ANTASYA RESIDENCE


Ant Yapı yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor! İnşaat sektörünün en önemli aktörlerinden biri olarak imza atmantan gurur duyduğumuz Antasya Residence, hem inşaat kalitesi hem de Ümraniye'deki stratejik konumuyla İstanbul'un en gözde projesi olmaya aday.



Ant Yapı’nın ANTASYA Residence projesi, İstanbul’un gözde bölgelerinden TEM Ümraniye kavşağında, nitelikli ofis alanları ile konut alanlarının kesişim noktasında, şehir ölçeğinde stratejik bir bölgede, Anadolu yakasının gözbebeği projelerinden biri sayılan Antrium Residence’m hemen yambaşmda, i. ve 2. Köprü bağlantı yollarına çok yakın bir mesafede yer alıyor.


Akasya Yapı’nm 48.000 metrekare arsası üzerinde geliştirdiği, konut ofis ve alışveriş merkezinden oluşan karma projenin konut bloğu olan ANTASYA Residence, parselin yaklaşık 8.000 metrekaresi üzerinde 80.000 metrekare inşaat alanıyla Ant Yapı tarafından hayata geçirilecek.


Karma yapı çok katmanlı ana bir blok ve kuzey tarafında yerleşik bir yan bloktan oluşuyor. Ant Yapı’nın geliştirdiği konut bloğu, ana blok kuzey ucunda 45 katlı olarak; Akasya Yapı’nm geliştireceği bölüm ise güney ucunda 25-14 katlı ofis blokları ve arasında uzanan alçak alışveriş merkezi şeklinde planlandı.


Proje, bu üç farklı fonksiyonu bir araya getiren akıcı formlar ile fonksiyonların birbirine geçişini hem kullanım hem de görsel açıdan sağlayan, çevresine katma değer yaratacak bir yapı olarak tasarlandı. Yapı genelinde kullanılacak nitelikli malzeme ve teknik detaylar, yaratılan mimari projenin değerini pekiştirecek özellikler olarak ortaya çıkıyor.


Bu karma yapı içerisindeki toplam 45 kat ve 617 bağımsız bölümden oluşan konut bloğu ANTASYA Residence’ta ise, standart kat planlarındaki 1+1 ve 2+1 dairelerin yanı sıra birleştirme imkânı sunan modüler sistem sayesinde daha büyük konut alternatifleri elde etmek de mümkün olacak.


ANTASYA Residence projesi kapsamında ayrıca bir avlu, park alanı, kapalı otoparklar, teknik mahaller, yönetim ofisleri ve lobi ile üstü açılabilir kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, spor merkezi, çocuk oyun alanı, sauna ve buhar odasından oluşan bir sosyal tesis bulunuyor.


ANTASYA Residence sahipleri, İstanbul’un en güçlü çekim merkezlerinden biri olması planlanan, kendisine komşu CarrefourSA Ümraniye ile birlikte, 100.000 metrekare kiralanabilir alan ve yaklaşık 240 mağazadan oluşacak alışveriş merkezinden de rahatlıkla faydalanabilecekler.


İnşaatına yakın zamanda başlanan ve iki yıl içerisinde tamamlanması öngörülen ANTASYA Residence projesinde satış süreci başladı.Bu eşsiz projede konut sahibi olmak isteyen Ant Yapı dostlarına, kısa zamanda tükenmesi beklenen seçeneklerden zamanında yararlanmaları ve erken başvuru kolaylıklarına sahip olmaları için acele etmelerini öneriyoruz.

EQ İnsan ve Yaşam Dergisi


Geri Dön