02 / 05 / 2024

Ant Yapı'dan Rusya'ya yeni havalimanı terminali!

Ant Yapı'dan Rusya'ya yeni havalimanı terminali!

Domodedovo Havalimanı yapılması planlanan terminal binaları 4 etaptan oluşuyor. Terminal 1 daha önceden hizmete açılmış durumda; Ant Yapı Terminal 2 binasının yüklenicisi konumunda yer alacak.



Ofis binaları, konutlar, oteller ve olimpiyat tesisleri..Rusya'da bu kez yepyeni bir alanda sorumluluk alarak Ant Yapı, kalite ve güvencesini bir kez daha uluslararası platforma taşıyoruz; Moskova'da konumlanan Domodedovo Havalimanı, Rus Signy ile İngiliz Pascall+Watson proje gruplarının ortak çalışması.


Planlanan terminal binaları 4 etaptan oluşuyor. Terminal 1 daha önceden hizmete açılmış durumda; Ant Yapı Terminal 2 binasının yüklenicisi olacak. İşin sahibi Domodedovo Construction Management (DCM) özel bir şirket.


Havalimanının sahibi ise Dmirty Kamenshcik. Toplam inşaat alanı 230.000 metrekare ve inşaat süresi 28 ay olarak öngörülüyor. Projenin 2014 yılının Eylül ayında start alması planlanıyor. Dolayısıyla açılış tarihi olarak 2017 yılının ilk ayları hedeflenmekte.


Tüm terminaller tamamlandığında yolcu kapasitesinin yıllık 50 milyonu geçmesi amaçlanıyor. Bu da projesinin tamamladığı zaman, dünya üzerinde en yoğun tempolu 20 havalimanı arasına gireceği anlamına geliyor. Zaten şu an itibari işe Moskova ve Doğu Avrupa'nın en yoğun havalimanı burası, dünyada ise 50.sıralarda. 2013 yılında limanda hizmet alan yolcu sayısı 30 milyonun üzerine olarak hesaplandı.


Ant Yapı EQ Dergisi


Geri Dön