28 / 04 / 2024

Antalya 3. Etap Raylı Sistem projesinde son durum!

Antalya 3. Etap Raylı Sistem projesinde son durum!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Etap Raylı Sistem çalışmalarının son sürat devam ettiğini müjdeledi.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Etap Raylı Sistem çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğiniz söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, dece dahil ray döşeme çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Türel, çalışmaların dünya rekorlarına imza atan bir hızla gerçekleştirildiğini açıkladı. Başkan Türel “3. Etap Raylı Sistemin Varsak-Otogar arasındaki hatta Aralık-Ocak gibi rayların üzerinde trenlerimizi yürütecek şekilde tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

3. Etap Raylı Sistemin geçeceği güzergâhtan Varsak’taki şantiye alanına kadar Basın mensuplarını taşıyan otobüsle giden Menderes Türel, otobüste çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkanı Türel, toplam 24.9 kilometre uzunluğundaki Varsak-Zerdalilik arasındaki 3. Etap raylı sistem hattının ilk etabı olan Varsak-Otogar arasındaki hatta çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini  söyledi. 1.5 senede tamamlanan 1. etap Raylı Sistem çalışmalarının dünyada en hızlı biten raylı sistem projesi olarak rekor kırdığını belirten Başkan Türel, “En büyük projelerimizden birisi olan 3. Etap aylı sistem inşaatımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Dünya rekorlarına imza atan bir hızla gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
 

Toplam hat 24.9 km

 

3 Etap Raylı Sistem ile ilgili rakamsal bilgi de veren Başkan Türel şu şekilde konuştu; “Hattımız toplam 24.9 kilometre. Bu hem ana hat hem de depo bağlantı hatlarını içeren bir uzunluk. Hemzemin istasyon sayımız 38, buna ek olarak bir tane de yeraltı istasyonumuz var. 13 adet trafo ile enerjisini sağlayacağız. Proje kapsamında 4 adet üstgeçidimiz var. 1210 metre aç – kapa ve delme tünel imalatımız olacak.”

IFC kredisinin önemli bir bölümü geldi


3. Etap raylı sistem finansmanının Dünya Bankası kuruluşu IFC kredi kuruluşundan sağlamak sureti ile Türkiye’de bir ilke imza attıklarını dile getiren Başkan Türel, “Hazine garantisi istenmeden Türkiye’de ilk defa yabancı kredi kuruluşu bu projede bize kredi imkânı sağladı. Şu anda kredinin önemli bir bölümü yapılan hak edişler karşılığında yüklenici firmaya ödeniyor. Önemli bir bölümü de kasamıza gelmiş durumda. İnşaatımız da hızla devam ediyor” ddiye konuştu.

Varsak-Meltem arası Mart ayına kadar yetişecek

25 km’ye yakın bir hat olan 3. Etap Raylı Sistemin etap etap yapıldığını dile getiren Başkan Türel, “Şu anda bu depolama alanından otogara kadar olan kısım var. Oradan sonra da üniversite önünden Meltem’e kadar olan bir etabımız olacak. 3. etabımızda Eğitim Araştırma Hastanemizden Işıklar’a kadar devam eden, geçmişte yapılmış nostaljik tramvay hattımızı 2 hatta çıkararak eski hattı tamamen söküp yenilenmesini yapacağız. 3. Etabın yapımını 2019 Mart seçimlerinden sonra planladık. Onun dışındaki 2 hattı Mart’taki yerel seçimlerine kadar yetiştirmeye çalışacağız. Böylelikle kendi rekorlarımızı egale etmeye çalışacağız” dedi.

Bir tek ağaç dalını bile kesmiyoruz

Hat üzerinde bir tane de karayolu alt geçidi olacağını söyleyen Başkan Türel, “Bu geçit Üniversite Kampüsü’nün önünde olacak. Orada raylı sistem kampüs girişinin karşısından Araştırma Hastanesi’ne doğru hemzeminde gideceği için araç yolunu raylı sistemin altına alacağız. Orada bir karayolu alt geçidimiz olacak” dedi.

Başkan Türel hat üzerindeki tüm ağaçların söküldüğünü, kesilmediğini vurgulayarak, “Bir tek ağaç yaprağını, dalını dahi kesmiyoruz” diye konuştu.


Geri Dön