08 / 05 / 2024

Antalya Balbey Mahallesi'ndeki dönüşümde son durum!

Antalya Balbey Mahallesi'ndeki dönüşümde son durum!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayı devam meclisi ASAT Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıda Balbey Mahallesi ile ilgili proje çalışması öncesine dair uygulama, esas ve usullerin belirlenmesi için karar alındı.



Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı devam meclisinde Balbey Mahallesi ile ilgili proje çalışması öncesine dair uygulama, esas ve usullerin belirlenmesi için karar alındı


Antalya Büyükşehir Belediyesi,  Kasım ayı devam meclisi ASAT Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında toplanan mecliste 26 gündem maddesi görüşüldü. Mecliste Fransa’da yaşanan terör saldırısını kınayan Türel, “Şiddetle lanetliyoruz. Ülkeler inşallah, senin teröristin iyidir, benim teröristim kötüdür anlayışından vazgeçerler. En güçlü ve huzurlu ülkelerde bile terörün ne zaman ortaya çıkabileceğini kestirebilmek mümkün değildir. Türkiye 30 yıldır terörle meşgul olmaktadır. Teröre karşı bir ortak mücadele oluşturulması konusunda G-20 Zirvesi’nin Antalya’da olması inşallah tüm ülkeler tarafından bir fırsata dönüştürülür” dedi.


Antalya doğru seçim


Organizasyonun Antalya’nın tanıtımında önemli bir fırsat sunduğunu dile getiren Türel, “Bu konuda destekleri olan Cumhurbaşkanımıza Başbakan ve hükümetimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Antalya’nın organizasyonlar için ne kadar uygun bir şehir olduğu ortaya çıktı. Diğer şehirlerde ortaya çıkan sıkıntı ve karmaşa Antalya’da hiç olmadı. Şehir içinde en ufak bir trafik sıkışıklığı yaşanmadı. Havalimanı ve Serik arasında tek şerit nedeniyle ilk günün acemiliğiyle bir sıkışıklık yaşandı. Ardından orada da trafiğin akıcı olduğunu gördüm. BM’lerde Eylül sonunda toplantıda, bölgede hayat donduruluyor, trafik akışını bırakın. Yaşama dair en ufak bir etki görünmüyor. Antalya’nın bu gibi zirveler için ne kadar doğru bir seçim olduğu ortaya çıktı” diye konuştu.


Süreç hızlandı


Mecliste Kepez İlçesi Kepez ve Santral Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan “Riskli Alan" ilan edilen alanda yapılacak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahipleriyle yapılacak ön protokolün onaylanması ve ön protokolün imzalanması için Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici’ye imza yetkisi verildi. Ön protokolün imzalanmasının ardından riskli alan sınırları içerisinde olan hak sahiplerinin kullandıkları riskli yapılar, yıkılarak yerlerine günün koşullarına uygun yapılar yapılması için bir proje oluşturulacak. Ayrıca ‘Kentsel Sit Alanı ve Yenileme Alanı’ sınırları içerisine dâhil edilen Balbey Mahallesi gündeme geldi. Söz konusu gündem maddesi  ‘Yenileme Alanı’ içerisine alınan Balbey Mahallesi’nde yenileme projesinin tamamlanmasına kadar geçecek süre içerisinde her türlü mal ve hizmet alımına, yapım işlerine ve danışmanlık hizmetlerine dair uygulama ve esas usullerin belirlenmesine yönelik. Başkan Menderes Türel, G-20’ye katılan liderleri yolcu etmek için ayrılırken meclis başkanlığını Ahmet Büyükakça’ya bıraktı.


 


Akdeniz Manşet


Geri Dön