17 / 05 / 2024

Antalya Büyükşehir asansör kontrolleri için protokol imzaladı!

Antalya Büyükşehir asansör kontrolleri için protokol imzaladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası (MMO)Antalya Şubesi ile belediyeye ait üst geçitlerdeki asansörlerin kontrol ve bakımına yönelik işbirliği protokolü imzaladı.





Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası (MMO)Antalya Şubesi ile belediyeye ait üst geçitlerdeki asansörlerin kontrol ve bakımına yönelik işbirliği protokolü imzaladı. Başkan Türel, Antalya’yı sivil toplum kuruluşları ile birlikte yönetmeye devam ettiklerini söyledi.


Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen imza töreninde protokole Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu imza koydu. İmza töreninde konuşan Başkan Türel, çok önemli bir protokole imza attıklarını belirterek, “Hayat riski taşıyan işlerde atılmış her imza geleceğimize atılmış bir imzadır. Allah korusun bu kazaların nerede, ne zaman, nasıl geleceğini bilebilme şansımız yok. Biz sadece tedbir almakla mükellefiz. Biliyorsunuz İstanbul’daki inşaattaki bir asansör kazasında 10-12 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Ve ondan sonra tedbirler tabi daha çok konuşulmaya başlandı. Önemli olan işte bugün bizim yaptığımız gibi bu tedbirleri öncelikli şekilde almak suretiyle risk payını en aza indirmek” dedi.

ANTALYA’YI BİRLİKTE YÖNETİYORUZ

Protokolün belediyenin meslek odaları ile sürdürdüğü işbirliğinin devamı açısından da önemli olduğuna değinen Türel, “Seçimlerden önce bütün adaylar söyler. ‘Meslek odalarımızla birlikte Antalya’yı yöneteceğiz. Sivil toplum örgütleri ile Antalya’yı birlikte yöneteceğiz. Yönetişimin en güzel örneklerini sergileyeceğiz. Muhtarlarımız, kanaat önderleri, odalar ve herkesle birlikte bir mesai harcayacağız’ noktasında bir yaklaşımı ifade eder. Ama bunun gerçekleştirilmesi her ne hikmetse seçimlerin ardından çok da fazla mümkün olmaz. Bu bir genelleme. Ama biz Antalya’da bu genellemenin dışında verdiğimiz sözlerin gereğinin yerine getirilmesi hususunda çok önemli adımlar atıyoruz. Bizim sivil toplum örgütleri ve meslek odaları ile birçok projede birlikte çalıştığımızı kıymetli basın mensuplarımız gayet iyi biliyor” dedi.

PROJELERDE İŞ BİRLİĞİ

Başkan Türel sivil toplum kuruluşları ile birlikte yapılan çalışmalarla ilgili şu örnekleri verdi: “Bir Serdengeçti Parkı’nda peyzaj mimarları ile ortak çalışıyoruz. Bir Konyaaltı Sahil Projesi’nde Mimarlar Odamızla protokol imzalamak suretiyle birlikte çalışıyoruz. Bir Boğaçayı Projesi’nde sağ olsunlar İnşaat Mühendisleri Odamızla, akademisyenleri, bilim heyeti ile birlikte bu masanın etrafında toplanıp proje üstünde önemli tartışmalarda bulunuyor ve istifade ediyoruz. Bir Plancılar Odası ile birlikte Batı Çevreyolu planlaması hususunda da uzunca değerlendirme yapıyoruz. Ve sonuca böylelikle ulaşıyoruz. Gerçekten hangi projemize bakarsanız bakın bizim halkla birlikte, sivil toplum örgütleri ile birlikte Antalya’yı yönetme irademiz artık zannediyorum ki çok iyi anlaşılıyor.”

BALBEY PROJESİ HALKA GELİYOR

Türkiye’nin alışkın olmadığı referandumları artık Antalya’da sıkça uyguladıklarını belirten Başkan Türel, şunları anlattı: “Bunu uygulamaya devam edeceğiz. Antalya’nın tartışılır konularını halka sormak suretiyle halkın bize çizmiş olduğu yol haritası kapsamında neticeye götürüyoruz. Bunların örneklerini raylı sistemde Şarampol’de Atatürk Anıtı’nın taşınmasında verdik. Bundan sonra da vereceğiz. Önümüzdeki haftalarda Balbey Projesi’ni yine aynı şekilde Balbey’de yaşayan bütün vatandaşlarımız, muhtarlarımız, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri ile tartışacağız. Bu projeler ile ilgili halkın kanaatine başvurup, referandum uygulamalarını da yapacağız. Şimdi sırada Ali Çetinkaya Projesi referandumu var. Halkımıza ilk sunumu yaptık. Meslek odaları, sivil toplum örgütleri, vatandaşlarımız ve muhtarlarımızdan almış olduğumuz öneriler çerçevesinde projeye nihai halini vereceğiz.  Ardından halk oylaması yapmak suretiyle çizilen yol haritasını göreceğiz. Ve o çerçevede adımlarımızı atacağız. Arkasından üçüncü etap raylı sistem ile ilgili bir referandum yapmamız gerekiyor.”

MMO’YA TEŞEKKÜR

Bu uygulamaların Antalya’dan Türkiye örnek olmaya devam edeceğini vurgulayan Türel, “Katılımcı yönetimin ne olduğunu da hep birlikte göstereceğiz. Bu ilgi alakayı bize sağlayan Makine Mühendisleri Odası Başkanımız şahsında tüm yönetim kuruluna ve oda mensuplarına teşekkür ediyoruz. Bunlar manası anlamında çok önemli protokollerdir. Büyükşehir Belediyesi’ne ait üst geçitlerin asansörlerinin kontrolü ve bakımı ile ilgili konu Makine Mühendisleri Odası’nı ziyaretimde gündeme geldi. Sayın Hamamcıoğlu’na  “Bizim için kurumsal birliktelik her zaman önceliklidir derhal bu çalışmayı odamızla yürütelim” demiştim. Talimatı verdik, işte bugün protokolü imzalıyoruz. Aslında 20 gün önce imzalayacaktık ama malum yurtdışı seyahatimden olduğum için bugün gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu. 

KIRMIZI ETİKETLİ ASANSÖRLERİ KULLANMAYIN

MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu da kırmızı etiketlenmiş bütün asansörlerin kullanılmaması gerektiğini belirterek, “Herhangi bir kaza olursa, orada yaşayan insanlar sorumlu olurlar. Yönetici direkt ölümden sorumlu oluyor. Bu yönetmelikler halkın yararı için yapılmıştır. Bizler 17 bin tane asansörü birkaç kez kontrol ettik. Bakım, onarım ve denetlemenin karıştırılmaması gerekir. Bakım onarım ayda bir kez piyasada çalışan firmalar tarafından yapılıyor. Denetleme ise akredite olmuş kurumlar tarafından yılda bir kez yapılıyor. Büyükşehir’in bütün merpenlerini biz denetliyor olacağız” dedi.  




Antalya Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön