29 / 04 / 2024

Antalya Büyükşehir Belediyesi Aksu Kültür Merkezi bugün açıldı!

 Antalya Büyükşehir Belediyesi Aksu Kültür Merkezi bugün açıldı!

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Aksu Kültür Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren ASMEK Merkezi, Atatürk Çocuk Kültür Merkezi ve Spor Merkezi için açılış töreni düzenlendi.




Açılışa Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Devrim Kök, meclis üyeleri, ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



ASMEK’LER OKUL GİBİ


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ASMEK’lerin çok önemli işlevi olduğunu belirterek, “Burası bir okuldur. Biz bu tesisleri halkımıza insan seven, barışsever,  kindar olmayan, dinini, Atatürk’ünü seven nesiller yetiştirmek için açıyoruz. Biz bu tesisleri açtıkça, panikleyen muhalefet odakları var. Kültüre ve eğitim önemli yatırımlar yapıyoruz.


Şairleri yargılayan, vatanseverleri hapse tıkan, heykeltıraşlara ucube yapıyorsun diye sataşan zihniyet, bunları dinin arkasına saklanarak yapan zihniyet ayıplı bir zihniyettir. Biz bu zihniyeti yıkmak için yapıyoruz” diye konuştu.  


20 BİN KİŞİYE EĞİTİM


Başkan Akaydın, şunları söyledi: “Ekim ayından bu yana 970 Aksu’lu hemşerimiz bu tesislerden yararlanıyor. Bu tesisin mobilyalarını kendi üretim tesislerimizde yapıyoruz. Uzak mahalle ve köylerden buraya gelemeyen vatandaşları da servislerle taşıyoruz. Çocuk ve kadın eğitimine önem veriyoruz. Bugün gelinen noktada 20 bin vatandaşımız ASMEK’lerden eğitim alıyor. Gelecek sene 25 bin vatandaşa hizmet vermeyi planlıyoruz. Birçok üniversitenin öğrenci sayısından fazla kişiye eğitim veriliyor. Kültür ve mesleki beceri eğitimleri veriliyor. Biz bu okullarda Atatürk, yurtseverlik sevgisi, din, mezhep, insan ayrımı yapmaksızın eğitim veriyoruz.”


AKAYDIN’A TEŞEKKÜR


Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Başkan Mustafa Akaydın’a Aksu’ya böyle bir kültür merkezi kazandırdığı için teşekkür etti. Yıldırım şöyle konuştu:  “Eğitim çok önemlidir. Cehaletin olduğu yerde gelişmişlik söz konusu değildir. Bu açılan eğitim tesisinde, gençlerimiz kültürel yönden gelişecekler. Aileler olarak eğitim öğretime önem verelim. İlmi ve kültürel seviyemizi her zaman yükseltmeliyiz. Bu ülkede yaşayan insanlar birlik içinde, kültürel yönden birbirine bağlanmalıdır. Akıllı, kültürlü, okuyan, kendi aklıyla hareket eden insanları kimse kullanamaz. Dünyanın en süper gücü akıldır.”


KURS MERKEZİNİ GEZDİLER


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, CHP İl Başkanı Devrim Kök ve ilçe başkanlarıyla birlikte Aksu Kültür Merkezi’nin kurdelesini kesti. Başkan Akaydın ve beraberindekiler daha sonra Kültür Merkezi’ni gezerek, kursiyerlerle sohbet etti. Kursiyerler, Başkan Akaydın’a ve beraberindekilere hazırladıkları gösterileri sundu. Özellikle kadınlar Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın’a Aksu Kültür Merkezi’nin kazandırılmasından dolayı teşekkür etti.


AKSU KÜLTÜR MERKEZİ’NE YOĞUN İLGİ



Ekim ayından bu yana faaliyette olan Aksu Kültür Merkezi bünyesinde ASMEK Merkezi, Atatürk Çocuk Kültür Merkezi, Spor Merkezi birimleri ile 100 kişilik çok amaçlı salon ve bir de kütüphane yer alıyor. Kütüphanede 700’ü ANTÇEV tarafından bağışlanan bin kitap bulunuyor. Yeniden düzenlenen eski Kaymakamlık binasında hizmet veren Aksu Kültür Merkezi’nden toplam 970 kursiyer yararlanıyor.


8 derslikli ASMEK Kurs Merkezi’nde, 17 kursta toplam 400 kursiyer eğitim alıyor. Atatürk Çocuk Kültür Merkezi’nde ise 12 branşta 6-14 yaş aralığında toplam 450 çocuğa İngilizce, matematik, bilgisayar, gitar, bağlama, satranç, halk oyunları, tiyatro, drama, resim, bale ve dans eğitimleri veriliyor.


Aksu Spor Merkezi’nde ise kadınlara özel pilates, step-aerobik, fitness dersleri düzenleniyor. Ücretsiz kurslara toplam 120 Aksulu kadın katılıyor. Pınarlı, Güzelyurt -Kundu, Kemerağzı ve Boztepe bölgelerinde yaşayan kursiyerler için Kültür Merkezi’ne ücretsiz servis hizmeti de sağlanıyor.


Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön