12 / 06 / 2024

Antalya Büyükşehir Belediyesi akvaryum yaptırıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi akvaryum yaptırıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı konsept projede belirtilen akvaryum ve içerisinde yer alan diğer tesislerin inşa edilmesi ve 25 yıl süre ile kiraya verilmesi için ihale düzenledi



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı konsept projede belirtilen akvaryum ve içerisinde yer alan diğer tesislerin inşa edilmesi ve 25 yıl süre ile kiraya verilmesi için ihale düzenledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi mülkiyeti kendisine ait olan Arapsuyu 12767 ada, 7 parsel sayılı taşınmazda 30 bin metrekare arsa üzerine akvaryum yaptıracak. İhale için 28 milyon TL  tahmini bedel ve 852 bin TL geçici teminat istendi. İhale 23 Aralık 2010 tarihinde gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgi için tıklayın


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Basında yer alan diğer haberler:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Arapsuyu 7 parselde kayıtlı taşınmazın 30 bin metrekarelik bölümünde, belediye tarafından hazırlanan konsept projede belirtilen akvaryum ve içerisinde yer alan, diğer tesislerin inşası ve 25 yıl süreyle kiraya verilmesi için ihale açtı. İşin tahmini bedeli 28 milyon lira, katılımcılardan alınacak olan geçici teminat bedeli 852 bin lira olarak belirlendi.

Kesin teminat ise işin tahmini keşif bedeli sonucu oluşacak yıllık kira bedelinin yüzde 6’sı oranında alınacak. İhale, kapalı teklif (arttırma) usulü ile 23 Aralık 2010 tarihinde saat 15.30’da Antalya Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilecek. İstekliler şartnameyi belediyeden bedeli mukabili temin edebilecekler. Şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları ise ihale günü ihale saatine kadar Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümen Başkanlığına verilecek.

-ESKİŞEHİR ODUNPAZARI BELEDİYESİ AQUAPARK YAPTIRACAK-

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, 71 Evler Mahallesi Ertaş Caddesi ile Altındağ Sokak arasında kalan yere, aquapark yaptırmak üzere ihale açtı. Odunpazarı Belediyesine ait 71 Evler Mahallesi, Ertaş Caddesi ile Altındağ sokak arasında kalan, imar planında rekreasyon alanı olarak belirlenen yerde yapılacak olan aquaparkın işletmesi ise 22 yıl süreyle kiraya verilecek. İşin muhammen bedeli 3 milyon 71 bin 240 lira, katılımcılardan alınacak olan geçici teminat tutarı ise 92 bin 137 lira olarak belirlendi. İhale, Odunpazarı Belediye Başkanlığında 28 Aralık 2010 tarihinde saat 14.30’da kapalı teklif usulü ile yapılacak. Katılımcılar ihaleye ait şartnameyi mesai saatleri içerisinde, Odunpazarı Belediyesinden bedeli mukabili satın alabilecekler.

-KAMAN BELEDİYESİ BETON PARKE TESİSİ VE BETON SANTRALİNİ KİRAYA VERECEK-

Öte yandan Kaman Belediye Başkanlığı, Hacıpınar Mahallesinde bulunan hazır beton santral tesisini kiraya vermek üzere ihale açtı. Hacıpınar Mahallesi 152 parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde kurulu, Kaman Belediyesi tüzel kişiliğine ait saatte 100 metrekare beton parke-bordür taşı üretim kapasiteli ve 30 metreküp hazır Beton santral tesisi, yıllık üretim miktarından 19 bin 968 metrekare, beton parke taşı ve belirlenen muhammen bedelin en yüksek artırım karşılığı olarak kiraya verilecek. İşin tahmini bedeli yıllık üretim miktarı olan 166 bin 400 metrakere kilitli parkenin yüzde 12’sine tekabül eden 19 bin 968 metrakere kilit parke ve artırıma esas 12 bin lira olarak belirlendi. İhale, 30 Aralık 2010 tarihinde saat 9.30’da Kaman Belediye Başkanlığında gerçekleştirilecek. Katılımcılardan 26 bin 200 lira tutarında geçici teminat bedeli alınacak olan ihaleye ait şartname ve ekleri, Kaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden satın alınabilecek. Bu arada posta ile yapılan teklifler dikkate alınmayacak.
A.A 

İki kente sulu eğlence
Sulu eğlence parklarına yatırım yapmak isteyen Antalya Büyükşehir Belediyesi dev akvaryum yaptırmak için ihale açarken Eskişehir  Odunpazarı Belediyesi de aquapark yaptıracak.

Yapılacak olan ilk sulu eğlence alanı Antalya Arapsuyu’nda gerçekleşecek. Bu bölgedeki 30 bin metrekarelik alan üzerine kurulması planlanan dev akvaryum için ihaleye çık an Antalya Büyükşehir Belediyesi, kurduracağı tahmini yapım bedeli 28 milyon TL olan akvaryum u 25 yıllığına kiraya ver ecek. İhale  ise 23 Aralık tarihin de  gerçekleşecek.

Gerçekleştirilecek akvaryum için birde konsept  proje hazırlatan Antalya Büyü kşehir Belediye Başkanlığı, işin yapım bedeli bu  fiyatı geçtiği takdirde herhangi bir hak iddia e demeyecek. İ halenin artırıma esas yıllık kira bedeli ise 400 bin TL+KDV olarak belirlen irken katılımcılardan alınacak olan geçici teminat bedeli 852 bin  TL olarak belirlendi.  Ayrıca belediyeye gayrisafi hasılatın yüzde 3+KDV’sinin ödeneceği  de aktarılan bilgile rarasıda yer aldı.

Aquapark Odunpazarı’na…
Öte yandan diğer sulu eğlence alanı ise Eskişehir Odunpazarı Belediyesi  tarafından 71 Evler Mahallesi Ertaş Caddesi ile Altındağ Sokak arasında kalan  alanda gerçekleşecek. Buraya aquapark yaptırmak üzere ihale aç an Odunpazarı Belediyesi imar planında rekreasyon alanı olarak belirlenen yerde yapılacak olan aquaparkın işletmesi 22 yıl süreyle kiraya verilecek. Aquapark ihalesinin tahmini bedeli 3 milyon 71 bin 240  TL, geçici teminat tutarı 92 bin 137  TL olarak belirlen en ihalenin gerçekleşme tarihi ise 28 Aralık 2010.


Geri Dön