05 / 05 / 2024

Antalya Büyükşehir Belediyesi imar değişikliğini onayladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi imar değişikliğini onayladı!

Muratpaşa İlçesi'nde yer alan Şarampol Caddesi'ni yayalaştırma projesi kapsamında imar planı değişikliğiyle iki park alanının yer altı otoparkına dönüştürülmesi ve üst kısmının yine park olarak düzenlenmesine karar verildi.



Antalya Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı Antalya Su ve Atıksıu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü meclis toplantı salonunda yapıldı. Gündem dışı söz alan grup sözcüleri son zamanlarda yaşanan terör olaylarından duydukları üzüntüleri dile getirerek terörü ve destekçilerini kınadı. 


SERDENGEÇTİ TEKLİFİ, ŞEHİT YILDIZ İLE DEĞİŞTİRİLDİ

Meclis gündemine ek olarak CHP Meclis Üyesi Songül başkaya ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal imzalı, Eylül ayı meclisinin 76'ncı gündem maddesinde yer alan isim teklifinin Hakkâri'nin Dağlıca bölgesinde şehit olan Manavgatlı Uğur Yıldız ile değiştirilmesi önergesi dikkat çekti. Söz konusu önerge oybirliği ile kabul edildi. Böylelikle Atatürk'e ve dava arkadaşlarına hakaretleriyle bilinen Osman Yüksel Serdengeçti'nin adının yıkılan Antalya İl Özel İdaresi binasının yerinde yapılan parka verilmesi teklifi değişti. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin teklifinin değiştirilmesine tüm meclis onay verdi. 


SENDİKAL TERCİHE MÜDAHALE ŞIK DEĞİL

Gündem maddeleri görüşülmeye başlanmadan önce gündem dışı söz alan CHP li Meclis Üyesi Songül Başkaya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e belediye çalışanlarına yönelik baskı ve sendikalaşmayı engelleme iddialarının doğru olup olmadığını sordu. Böyle bir durumun söz konusu olabileceğine ihtimal vermediğini ifade eden Başkaya, "Bu gelişmelerin sizin bilginiz dâhilinde olabileceğine inanmıyorum. Böyle bir uygulama varsa hangi kademede olursa olsun hiçbir yöneticinin sendikalaşması ile ilgili durumlara müdahale edilmesini şık bulmuyorum. Belediye çalışanlarının motivasyonunun yüksek olması adına gerekli önlemlerin alınacağına inanıyorum" dedi. 


YÖNLENDİRME SÖZKONUSU DEĞİLDİR

Konu ile ilgili açıklama yapan Menderes Türel ise, "Bir belediye başkanı olarak yönlendirmede bulunmadığım açıktır. Benim ilk dönemimde hangi sendika ile çalıştığımıza bakılırsa böyle bir yönlendirmeye gidilmediği görülür. Benim şahsım ve idareci arkadaşlar tarafından yönlendirme söz konusu değildir. Bu işçilerimizin tercihidir. En ufak bir sorun yaşamadık. Personelimizin tercih hakkı konusunda bir şey söylemeye hakkım yok. Bu konuda başka bir açıklama yapmayacağım" dedi. 


ŞARTLI YETKİ DEVRİNE UYULMUYOR

Başkaya'nın dikkat çektiği bir diğer konu ise protokollerle ilgili bilgilendirmenin geç yapılması hususuydu. Meclisin bilgilendirme şartı ile 12 Ağustos 2014 tarihinde oy çokluğuyla verdiği yetkiye karşılık protokollerin çoğu zaman geç ulaşmasını ve gündeme alınmayan konular olmamasını eleştiren Başkaya, "Protokollere ilişkin çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Bu konu ile ilgili şahsım adına açmış olduğum dava süreci devam etmekte. Biz zaten CHP Grubu olarak, toptan yetki devrini doğru bulmuyoruz. 

Çekincilerimiz de bugün gerçekleşiyor. Dilerim belediyeyi sıkıntıya sokacak bir karar alınmaz" ifadelerini kullandı. 


NE ZAMAN YAPILACAĞI HUSUSU NET DEĞİL

Konu ile ilgili Başkan Türel'den yanıt gecikmedi. Türel, "Meclisimiz taraf nidan bana verilen yetki kapsamında, bu bilgilendirmenin ne zaman yapılacağı hususunda bir düzenleme yoktur. Ben bu bilgilendirmeyi bir sonraki mecliste de yapabilirim. Veya bir sene somaki mecliste de yapabilirim. 

Önemli olan meclisimizin bilgilendirilmesidir. İmzalanan protokoller ile ilgili belediyemizin menfaatlerini zora sokacak bir şey var ise sizlerin itirazları ile düzeltilir" dedi. 


ÖFKEYİ YÖNETMEKTE ZORLANIYORUZ

Ardından söz alan MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli ise artan terör olayları ile ilgili ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik saldırılarına yöneticilerin gaflet ve delaletinden istifade edilerek yapıldığını belirterek, "Terörü şiddetle kınıyoruz. Saldırılar Türk milletini derinden etkilemiştir. MHP Ülkü ocakları olarak milli öfkeyi yönetmekte güçlük çekiyoruz. Parti mensuplarımızı sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Önü alınmaz ise bu ateş herkesi yakacak herkese sıçrayacaktır" şeklinde konuştu. 


ALTI OTOPARK, ÜSTÜ PARK

Meclis toplantısında dikkat çeken bir diğer konu ise gündemin 47'nci ve 48'inci maddesinde yer alan Muratpaşa İlçesi'nde Şarampol Caddesi olarak bilinen yolun Kazını Özalp Caddesi ile birleştirilmesi projesi kapsamında iki parkın  yer altı otoparkına dönüştürülmesi ve üst kısmın yine çocuk parkı olarak düzenlenmesine ilişkin komisyon raporu oldu. Muratpaşa Belediyesi ile işbirliği içinde bu projeyi gerçekleştireceklerini ifade eden Türel, caddenin düzenlenmesine ilişkin iki parkın birleştirilerek, alt kısmında yer altı otoparkının yapılarak alanın vatandaşların kullanımına açılmasını sağlayacaklarını aktardı. Söz konusu gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. 



Antalya Gerçek Akdeniz


Geri Dön