07 / 05 / 2024

Antalya Çıralı koruma projesi çalışmaları devam ediyor!

Antalya Çıralı koruma projesi çalışmaları devam ediyor!

Kemer'e bağlı Ulupınar Mahallesi'ndeki Çıralı mevkiinde yürüyüş yolu yapılması ve taşkın koruma projesi uygulanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.



Kemer Kaymakam vekili Halil Serdar Cevheroğlu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz, Ulupınar Mahallesi'ne bağlı Çıralı mevkiinde incelemelerde bulundu. Ulupınar Muhtarlığı ve Çıralı Turizm İşletmecileri Derneği'nin yürüyüş yolu yapılmasını istediği Çıralı sahil yolu ve yağmur nedeniyle sürekli su baskını yaşanan yerleri gezen Kaymakam vekili Cevheroğlu ve Koordinatör Üraz vatandaşla da sohbet etti.


'DOĞAYI TAHRİP ETMEYECEK PROJELERE VARIZ'

Kaymakam vekili Cevheroğlu, "Burası birçok kurumun müdahil olduğu bir bölge, hem Milli Parklar Müdürlüğü hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı var. İncelemelerimizde şunu gördük ki hem burada yaşayan vatandaşlar hem de turistler sahil bandında bir yürüyüş yolu olması konusunda istekliler. Elbette vatandaşlarımızın ve turistlerimizin isteklerini uygun olduğu çerçevede yapmamız gerekmekte. Zaten Çıralı'da doğayı tahrip etmeyecek bütün projelerde varız" dedi.


Atıl durumda ve çirkin görüntü oluşturan DSİ kanalının kaldırılacağını da aktaran Cevheroğlu, bölgeyle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çalışmalarının ise sürdüğünü ve 2016 yılında koruma amaçlı imar planının çıkacağını kaydetti.


'TAŞKIN KORUMA PROJESİ HAZIRLANDI'

Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz da "Çıralı mevkii alternatif turizmi gerçekleştiren ender noktalarımızdan biri. Dolayısıyla standart turizm anlayışımızdan farklı bir statüde gelişmekte. Bu gibi bölgeleri yakından takip etmek gerekiyor. Çıralı'da bu kış sağanak yağmurların ardından büyük taşkınlar, sel baskınları oldu. O zaman zarfında da bölgeye gelerek inceleme yaptık. Bu taşkınlara kalıcı çözüm üretmek adına Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ile irtibata geçtik. Çıralı'da incelemelerde bulundular. Bir proje dahilinde bu taşkınlardan Çıralı'yı koruma adına proje ürettiler. Şu anda projenin kanal açma bölümü çalışmaları devam etmektedir. Bundan sonraki bölümlerde dağdan gelen taşkınların Çıralı'nın merkezine girmeden direk denize ulaştırma çalışmaları yapılacaktır. Yanartaş tarafından inen aşırı yağmur suları köyün kenarından denize ulaştırılacaktır. Böylece köyün içinde su baskının olması engellenmiş olacaktır" diye konuştu.


Sarısu Deresi'nin denizle buluştuğu noktaya dalgakıran yapılmasına yönelik projenin tamamlanmak üzere olduğunu anlatan Kahraman Üraz, sürekli toprak kaymaları yaşanan Çıralı kavşağında da yol düzenlemesi yapılacağını belirtti.


Ulupınar Muhtarı Habib Altınkaya, Kaymakam vekili Cevheroğlu ile Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz'a teşekkür ederken, Çıralı Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Mehmet Altıntaş ise "Çıralı yapılan projelerle daha da yaşanılır bir yer haline gelecek ama elbette doğamızı bozmadan olacak" dedi.


Antalya Akdeniz Manşet 


Geri Dön