19 / 05 / 2024

antalya Çıralı koruma projesi

antalya Çıralı koruma projesi

Kemer'e bağlı Ulupınar Mahallesi'ndeki Çıralı mevkiinde yürüyüş yolu yapılması ve taşkın koruma projesi uygulanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Antalya'da milli park alanına beş yıldızlı otel yapma talebi! Bakanlığa resmen başvuru yapıldı!

Erkan Güral’ın şirketi NG Kütahya Seramik Porselen Turizm Anonim Şirketi,  Antalya’da “milli park alanı”nda beş yıldızlı otel işletmek için Bakanlığa başvuruda bulundu.

4 ildeki bazı bölgeler koruma alanı kapsamına alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Edirne, Antalya, Tekirdağ ve Kocaeli'nde bazı alanlar, "Nitelikli Doğal Koruma Alanı", "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" ve "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" şeklinde tescillendi.

Antalya'daki Bambus Plajı ve Koyu'na kiralama talebi!

Antalya’da, denizden dubalarla iş makinesi getirip doğa harikası falezlere beton döken şirket, 6 yılın ardından Bambus Plajı ve Koyu’nu yeniden kiralamak için Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’na başvuruda bulundu.

Antalya'da koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı!

Antalya’da Magydos Antik Kenti'nin bir bölümü yapılaşma nedeniyle koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı.

Antalya Kaş'taki kaçak otel Meclis gündeminde!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Kaş’ın 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj tesislerine ilişkin yıkım kararı aldı. Alınan yıkım kararına karşı otelin hâlâ faaliyet gösterdiğini kaydeden CHP'li vekil Rafet Zeybek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bazı alanlar için 'nitelikli doğal koruma alanı' ilanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya, Ağrı ve Isparta'daki bazı alanların, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tesciline ilişkin ilanlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Cennet Koy'daki kaçak villa yıkıldı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda, koruma altında olan birinci derece doğal sit alanında, koronavirüs salgını sürecinde 48 saatte inşa edilen kaçak villanın yıkımı sahibi tarafından gerçekleştirildi. 

Antalya Kekova Koyu’nda 48 saatte yapılan villa söküldü!

Antalya Demre'de bulunan Kekova Koyu'nda, koruma altında yer alan birinci derece doğal sit alanında, koronavirüs salgını kapsamında 48 saat içerisinde inşa edilen kaçak villa, sahibi tarafından söküldü.

Corona fırsatçıları Antalya Kekova Koyu’na 48 saatte villa yaptı!

Korona fırsatçıları Antalya'da Kekova Koyu’nda yolu olmayan koruma altındaki Üçağız'a 48 saatte villa yapmış...

Antalya Demre'de sit alanına inşa edilen villa mühürlendi!

Antalya Demre'de koruma altındaki birinci derece doğal sit alanında salgını fırsat bilip, kaçak villa inşa edildi. Belediye tarafından villa mühürlenirken, yıkılacağı da belirtildi...

Belek Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları değiştirilecek!

Antalya ili sınırları içerisinde bulunan Belek Özel Çevre Koruma Bölgesinin sınırları değiştirilecek.

Antalya Balbey Yenileme Projesi halka açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Balbey Projesi’ne ortak akılla çözüm bulmak için bir halk buluşması yaptı. Antalya Balbey Mahallesi Koruma Eksenli Yenileme Projesi’nin konuşulduğu toplantıda vatandaşların, görüş ve talepleri dinlendi. 

Antalya Lara kıyı bandına SİT alanı kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya Lara kıyı bandı ‘Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescil edildi.

antalya Çıralı koruma projesi Haberi

antalya Çıralı koruma projesi

Kemer Kaymakam vekili Halil Serdar Cevheroğlu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz, Ulupınar Mahallesi'ne bağlı Çıralı mevkiinde incelemelerde bulundu. Ulupınar Muhtarlığı ve Çıralı Turizm İşletmecileri Derneği'nin yürüyüş yolu yapılmasını istediği Çıralı sahil yolu ve yağmur nedeniyle sürekli su baskını yaşanan yerleri gezen Kaymakam vekili Cevheroğlu ve Koordinatör Üraz vatandaşla da sohbet etti.


'DOĞAYI TAHRİP ETMEYECEK PROJELERE VARIZ'

Kaymakam vekili Cevheroğlu, "Burası birçok kurumun müdahil olduğu bir bölge, hem Milli Parklar Müdürlüğü hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı var. İncelemelerimizde şunu gördük ki hem burada yaşayan vatandaşlar hem de turistler sahil bandında bir yürüyüş yolu olması konusunda istekliler. Elbette vatandaşlarımızın ve turistlerimizin isteklerini uygun olduğu çerçevede yapmamız gerekmekte. Zaten Çıralı'da doğayı tahrip etmeyecek bütün projelerde varız" dedi.


Atıl durumda ve çirkin görüntü...