02 / 05 / 2024

Antalya Defterdarlığı Antalya'da arazi ve arsa satıyor!

Antalya Defterdarlığı Antalya'da arazi ve arsa satıyor!

Antalya Defterdarlığı; Antalya ili, Manavgat, Aksu ve Korkuteli ilçelerindeki ticaret alanı,arsa, arazi, tarla ve sosyal tesisleri satışa sunuyor...



 ANTALYA İLİ MANAVGAT,   AKSU VE KORKUTELİ   İLçELERİNDE SATILIK HAZİNE ARSA VE ARAZİLERİ

Antalya"da, 95.936 parsel de 7.620 km2   yüzölçüme sahip Hazine arsa ve arazileri bulunmaktadır. İlimiz yüzölçümünün 20.732 km2olduğu göz önüne alındığında Antalya'nın 1/3 ünün tapuda Hazine adına tescilli olduğu görülmektedir. Bu orana, Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerleri de eklediğimizde İlimizin yaklaşık % 60' ının Hazine taşınmazı olduğu görülecektir.
 Dünya ekonomilerini incelediğimiz zaman, özellikle gelişmiş batı ekonomilerine baktığımızda hiçbirinde bu kadar fazla devlet arazisi ya da atıl sermaye bulunmamaktadır. Tamamına yakını ekonomiye kazandırılmıştır. Dünya ülkelerinin mülkiyet dağılımlarını, ülkelerin gelişmişlik ölçütlerinden biri olan kişi başına düşen milli gelirleri ile karşılaştırıldığında, görülmektedir ki; Bir ülkede özel mülkiyet oranı, Devletin mülkiyet oranından ne kadar fazla ise o kadar kişi başına milli gelirleri de yüksek olmaktadır. Diğer bir anlatımla, bir ülke atıl devlet arazilerini elinde tutmayıp özel müteşebbislere vererek yatırım   ve üretime, dolayısı ile ekonomiye kazandırdıkça o kadar çok ekonomik yönden gelişiyor ve o ülkenin fertlerinin gelirleri arttığından yaşam seviyeleri yükseliyor. Aksine, Devletin mülkiyet oranı özel mülkiyet oranından ne kadar çok fazla ise o kadar az gelişiyor, milli gelir seviyesi düşüyor ve fertlerinin yaşam kalitesi azalıyor.
                   
Antalya"da bulunan atıl vaziyetteki hazine arsa ve arazilerinin,   ekonomiye kazandırılması, iktisadi kaynakların etkin ve verimli kullanılması amacıyla Defterdarlığımızca belirli periyotlar dahilinde yaptığımız ihalelere 2011 yılı   içinde de devam edilmektedir. Bu çerçevede Ocak ayı içinde Manavgat, Aksu ve Korkuteli   ilçelerimizde bulunan toplam 30.754 m2 büyüklüğünde, 2.314.670,00 TL değerinde 23 adet Hazine taşınmazının satış ihaleleri   yapılacaktır.

Manavgat"ta Hazine"den Satılık Ticaret Alanı¦

Yapılacak ihalelerden ilki,   07 Ocak 2011 Cuma günü Manavgat Malmüdürlüğü ihale salonunda gerçekleştirilecektir. İhale"de Manavgat İlçesi Kemer Mahallesinde bulunan 2.543 m2 büyüklüğündeki, 743 ada 2 parsel numaralı arsa 1.900.000,00 TL değer üzerinden açık ihale usulü ile satışa çıkarılacaktır. 1/1000 ölçekli uygulama imar planında arsanın tamamı Ticari Alan olarak ayrılmıştır

Aksu İlçesinde Satılık Hazine Arsaları..

İlimiz, Aksu ilçesi çamköy ve Macun Mahallerinde bulunan 1.140     m2 büyüklüğündeki                   3 adet Hazine arsası     toplam 236.000,00 TL tahmini bedel üzerinden 10 Ocak 2011 Pazartesi günü Defterdarlığımız İhale salonunda yapılacak ihale ile satılacaktır.
İhale"de satılacak taşınmazlardan, çamköy Mahallesinde 780 m2 büyüklüğündeki   bulunan 2 adet taşınmaz,   toplam 214.000 TL değer üzerinden satılacak olup, taşınmazlar planda ticari alan olarak ayrılmıştır. Macun Mahallesindeki 22.000,00 TL değerindeki, 1 adet parselde bulunan 360 metrekare yüzölçümündeki Hazine hissesi   ise   planda       Konut alanında bulunmaktadır.    

Korkutelinde Satılık Tarlalar¦

Ayrıca, Korkuteli İlçesi Bahçeyaka, Mamatlar, Ulucak, Yukarıkaraman, Yeşiloba, Başpınar, çığlık ve Yazır köylerinde bulunan, toplam 27.071 m2 büyüklüğünde 178.670,00 TL değerinde 19 adet arazinin, satış ihaleleri   18 Ocak 2011 Salı günü Korkuteli Malmüdürlüğünde gerçekleştirilecektir.     Satışa çıkarılacak taşınmazların tamamı plansız alanda bulunmaktadır.

Bilindiği üzere Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az ¼ ü peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedel 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı getirilmiş olup, bu taksitlere ise aylık % 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanmaktadır. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise   her türlü vergi resim ve harçtan müstesna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacaktır.

Kömürcüler Mahallesinde   Kiralık Tarla¦

Satılacak parsellerin dışında Döşemealtı İlçesi, Kömürcüler Köyünde bulunan, 20.980 m2 büyüklüğündeki tarla 11.000,00 TL yıllık kira bedeli üzerinden,   3 yıl süre ile, tarımsal amaçla kullanılmak üzere kiraya verilecektir. Kiralama ihalesi 10 Ocak 2011 Pazartesi günü Antalya Defterdarlığı ihale salonunda gerçekleştirilecek olup, ilk yıl kira bedeli ihale bedelidir. Takip eden yıllar kira bedelleri ise bir önceki yıl kira bedelinin ÜFE oranında artırılması suretiyle bulunacak bedeldir.   Kira bedellerinden ayrıca KDV alınmayacaktır. Kiracı tarafından talep edilmesi halinde, ilk yıl için kira bedelinin dörtte biri sözleşmenin düzenlenmesinden önce, kalanı üçer aylık dönemler halinde üç eşit taksitte, müteakip yıllar kira bedelleri ise, üçer aylık dönemler halinde dört eşit taksitle ödenebilir.

Kepez de Sosyal Tesis Yapılmak Amacı İle İrtifak Hakkı İhalesi¦

Kepez   İlçesi Zeytinköy Mahallesinde bulunan 1.089 m2 büyüklüğünde,   imar planında sosyal tesis alanı olarak ayrılan, 10351 ada 8 parsel numaralı taşınmazda, plana uygun sabit tesisler yapılmak amacı ile 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikli irtifak hakkı ihalesi yapılacaktır. İhale 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 51/g maddesine göre pazarlık usulü ile, 4.000,00 TL yıllık bedel üzerinden 10 Ocak 2011 Pazartesi günü Defterdarlığımız ihale salonunda gerçekleştirilecektir. İhale sonucu gerekmesi halinde fiili kullanım olmaksızın,
plan ve projelerin yaptırılması, değiştirilmesi, hazırlatılması ve onaylatılması gibi işlemlerin yerine getirilebilmesi, ilgili Kurum ve Kuruluşlardan gerekli izinlerin alınabilmesi için,   irtifak hakkı ihalesi sonucunda kararlaştırılacak bedelin % 20' si oranındaki bedel karşılığı 1 (bir) yıl süre ile ön izin verilebilecektir. Gerekli işlemlerin tamamlanabilmesi için, Ön izin süresi bedeli karşılığında uzatılabilmektedir.

Ekonomiye kazandırılması amacıyla ihalesi yapılacak olan Hazine taşınmazları hakkında bilgiler Antalya Defterdarlığı resmi web sitesinde (www.antalyadefterdarligi.gov.tr) yayınlanmıştır. Ayrıca vatandaşlarımız konuyla ilgili olarak Antalya Defterdarlığı (Doğu ve Batı Antalya Emlak Müdürlükleri) ve Manavgat ve Korkuteli   Malmüdürlüklerinden   ayrıntılı bilgi alabilirler.

 
M. Uğur çUKADAR
Antalya Defterdarlığı
Milli Emlak Uzmanı
Özel Büro
Tlf: 0.242.2378501
Faks: 0.242.2378500
[email protected]
[email protected]
[email protected]


Geri Dön