01 / 05 / 2024

Antalya Gazipaşa Havalimanı gayrimenkul fiyatlarını artırdı!

Antalya Gazipaşa Havalimanı gayrimenkul fiyatlarını artırdı!

Gazipaşa Havalimanı'nın gelişmesi, arsa ve konut fiyatlarının değerlenmesini sağladı. Özellikle sahile yakın bölgelerde fiyatlarda yüksek artış yaşandı.



Antalya Gazipaşa Havalimanı'nın gelişmesi bölgedeki gayrimenkullerin değerini büyük oranda arttırdı. Ulaşım ağının en önemli faktörü olan havalimanıyla büyük yükselişe geçen Gazipaşa, yatırımcıların hedefi haline geldi. Bireysel ve firmalar tarafından Gazipaşa'daki birçok konut ve arsaya olan talep emlak fiyatlarını ikiye katlarken, konut satış oranında da yükseliş oldu. inşaat sektöründeki yatırımlarında hızla arttığı Gazipaşa'da. bu yıl çok sayıda yeni bina yükseldi. İlçe merkezi ve Denizyolu çevresinde yer alan arsa ve konut fiyatlarının sürekli artması yatırım yapacakların da gözünü korkuttu. 


GAZİPAŞAYA İLGİ ARTTI 

Konuyla ilgili bilgi veren Baş Emlak Sahibi Özgür Baş, İlçede son 1 yıldır arsa ve konut fiyatlarının aşırı derecede yükselişe geçtiğini söyledi. Turizme ağlan kapı olan Denizyolu civarında fiyatların daha da yükseleceğinin sinyallerini veren Baş, "Havalimanının açılmasının ardından yatırımcıların da Gazipaşa'ya olan ilgisi arttı. Daha önce Denizyolunda 130 bin lira olan bir daire, 180-190 bin liraya yükseldi. 150 bin liradan satılan arsanın fiyatı ise 300 bin liraya çıktı" dedi. 


SATILACAK ARAZİ YOK 

Turizme elverişli bölgelerde boş arazi bulunmasının çok zor olduğunu dile getiren Baş, "Bu işin ticaretini yapan ve parası olanlar Pazarcı. Cumhuriyet ve Koru Mahallesindeki turizm arsalarını aldı. ilçemizde satılacak arazi bulmakta sıkıntı yaşanıyor. 'O şahsın konutu şu paraymış, bu sahsın arazisi bu paraymış' şeklinde söylentiler yüzünden arazi fiyatları sürekli yükseliyor. Burada zararı alıcı görüyor" diye konuştu. 

Baş, havuzu, sosyal alanlan dahi bulunmayan bir konutun 180-190 bin liraya yükselmesi, alıcılan büyük zarara uğratıyor. 


Gazipaşa Sahil Gazetesi/ Hasan Kaya 


Geri Dön