28 / 04 / 2024

Antalya Gazipaşa'ya kültür merkezi yapılacak!

Antalya Gazipaşa'ya kültür merkezi yapılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Gazipaşa İlçesi ziyaretinde, ilçeye mezhaba, kültür merkezi ve yeni hal yapılacağı söyledi.



Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Koordinatörlüğünü ziyaret eden Menderes Türel, burada koordinasyon toplantısı yaptı. Toplantıda ilçenin sorunlarını dinleyen Başkan Türel ardından Gazipaşa Kültür Merkezinde muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik. Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Koordinatörü Ahmet Büyükakça, Ak Parti İlçe Başkanı Bahattin Akşit ve muhtarlar katıldı. 


İÇME SUYUNA 3 MİLYON 

Büyükşehir Belediyesinin ve ASAT'ın Gazipaşa'da yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren Türel, yıllardır ciddi içme suyu sorunu yaşayan ilçede bu sorunun çözülmesi için 3 milyon lirayı aşan bir yatırım yaptıklarını söyledi. ASAT'ın öz kaynaklarıyla şu ana kadar bin 928 metre içme suyu hattı imalatı tamamlandığını kaydeden Türel, ilçenin su sorununu peyderpey çözeceklerini kaydetti. 


YOLLARINA 5 MİLYON 

Başkan Türel, Gazipaşa'da 5 milyon 246 bin liralık kanalizasyon yatırımı gerçekleştirmekte olduklarını kaydetti. İlçede yapılan yol yatırımlarının vatandaşlardan takdir gördüğünü ifade eden Türel, "Gazipaşa'da 2014'de 85 kilometre stabilize yol. 24 kilometre satih asfalt yapmışız. Büyükşehir Yasasından öncesiyle karşılaştırdığınızda iki katından fazla. Yaklaşık 5 milyon harcamışız. 2015 yılında ise 4 milyon liralık yatırımla 43 kilometre stabilize, 162 kilometre greyderli bakım, 15.5 kilometre satih asfalt çalışmasını tamamlamış olacağız" diye konuştu. 


MODERN MEZBAHA 

Gazipaşa mezbaha projesini önemsediklerini anlatan Türel, "arazi tahsisini aldık ve imar planını tamamladık. Plan şu an aksı sürecinde. Proje de tamamlanmak üzere. Bakılar Mahallesi nde bir mezbaha yapmak üzere çok hızlı yapım ihalesine çıkacağız. Yaklaşık 1 milyon 300 bin liraya mal olacak bir mezbaha tesisi planlıyoruz" dedi. 


KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ 

Başkan Menderes Türel, Gazipaşa Kaymakamlığından talep ettikleri eski kütüphane binasına aileler ve çocuklar için kreş ve gündüz bakım evi açmak istediklerini söyledi. Türel, 384 bin liraya mal olması beklenen tesisi birkaç ay içinde hizmete açacaklarını kaydetti. 


GAZİPAŞA KÜLTÜR MERKEZİ 

Yarım kalan Gazipaşa Kültür Merkezini Büyükşehir Belediyesi olarak yapacaklarını müjdeleyen Türel, "Öncelikle mevcut yapının depreme dayanıklılık testinin yapılması gerekiyordu. Çok şükür ki önümüzü tıkayacak bir sonuç çıkmadı. Projelerini çok hızlı şekilde tamamlayıp Gazipaşa'ya layık bir kültür merkezi kazandıracağız. Bu yılın sonuna doğru kazmayı vurmayı hedefliyoruz" diye konuştu. En önem verdikleri projelerinden birinin de Gazipaşa Hal Projesi olduğunu belirten Başkan Türel, göreve gelir gelmez başlattıkları projeyi de en kısa zamanda tamamlayacaklarını söyledi. Gazipaşa'nın denize ulaşımını sağlayan yolu da Gazipaşa Belediye ile el ele vererek, hizmete sunduklarını dile getiren Türel, 1 milyon liranın üzerinde bir harcamayla deniz yolunu eski kırık dökük halinden kurtardıklarını kaydetti. Başkan Menderes Türel daha sonra muhtarların sorun ve taleplerini dinledi. 



Antalya Gazetesi


Geri Dön