27 / 04 / 2024

Suşehri'ne toplum ve kültür merkezi yapılacak!

Suşehri'ne toplum ve kültür merkezi yapılacak!

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel yaptığı yazılı açıklamada, Taşköprü Mahallesinde mülkiyeti belediyeye ait olan arsa üzerine 2 bin metrekare alan içerisine 3 katlı toplum ve kültür merkezi yapılacağını ifade etti...




Sivas Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, ilçeye toplum ve kültür merkezi yapılacağını söyledi.


Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel yaptığı yazılı açıklamada, Taşköprü Mahallesinde mülkiyeti belediyeye ait olan arsa üzerine 2 bin metrekare alan içerisine 3 katlı toplum ve kültür merkezi yapılacağını ifade etti.


Yapılması düşünülen Toplum ve Kültür merkezi için Orta Anadolu Kalkınma Ajansına (ORAN) gerekli evrakların teslim edildiğini belirten Sel, “Taşköprü mahallesinde mülkiyeti belediyemize ait olan 2 bin m2 alan içerisinde 3 kat toplum merkezi inşa edilecek. Kültür merkezi içerisinde 20 bilgisayarlık 1 adet bilgisayar destekli tasarım sınıfı, 1 adet sosyal ve beşeri uygulamalı bilimler sınıfı, 1 adet 9 tezgahlık dokuma atölyesi, 1 adet takı tasarım atölyesi, 1 adet müzik atölyesi, 1 adet satranç sporu sınıfı kurulacak. Sınıflar için eğitim faaliyetlerine yönelik çizim ve tasarım programları kurulacak. 18-45 yas arası 80 kadına el sanatları, bilgisayar destekli tasarım, takı tasarım, girişimcilik alanında toplam 120 saat eğitim verilecek. Kontenjanın % 10’u engellilere ayrılacak. 18-24 yas arası 80 genç erkek işsize bilgisayar destekli tasarım, pazarlama, finans, girişimcilik, alanında toplam 120 saat eğitim verilecek. 300 kişi kapasiteli çok amaçlı salon inşa edilecek. Tiyatro, sinema, sahne sanatlarına uygun düzenlenecek. Yaşlılar ve engelliler için özel koltuk sistemleri kurulacak. 3 adet Aile rehberlik ofisi kurulacak. 50 m3 yüzme havuzu inşa edilecek. Merkez içerisinde 40 m2 alanda spor fitness sağlıklı yasam merkezi kurulacak. Engelli ve yaslılar için özel 40 m2 engelsiz spor merkezi kurulacak. 60 m2 dezavantajlı gruplar için eğitimler sonucunda ürettikleri ürünlere yönelik tanzim satış alanı inşa edilecek.” dedi.


Yapılacak toplum ve kültür merkezinin yaklaşık bir milyon TL’ye mal olacağını ifade eden Sel, “Bu bedelin % 75’i hibe, % 25’i ise Belediye bütçesinden karşılanacaktır. Bu çalışma ile ilgili tüm projelerimizi Orta Anadolu Kalkınma Ajansına teslim ettik.” dedi.



Doğu Rehberi


Geri Dön