29 / 04 / 2024

Antalya Havalimanı 27 milyon yolcu ağırladı!

Antalya Havalimanı 27 milyon yolcu ağırladı!

Bu yıl Antalya' da Kurumlar Vergisi şampiyonu olan Uluslararası Antalya Havalimanı işleticisi Fraport IC İçtaş, geçen yıl yurtiçi ve yurtdışından toplam 27 milyon yolcu ağırladı...



Bu yıl Antalya'da Kurumlar Vergisi şampiyonu olan Uluslararası Antalya Havalimanı işleticisi Fraport IC İçtaş, geçen yıl yurtiçi ve yurtdışından toplam 27 milyon yolcu ağırladı. Fraport IC İçtaş Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel, 2011 yılında Avrupa Havalimanları Birliği (ACI Europe) tarafından "10 - 25 milyon yolcu" kategorisinde "Avrupa'nın En İyisi" seçüen ICF Airports Antalya Havalimanının 2013 yılı kazançlarından dolayı 33,5 milyon TL tahakkuk ve Kurumlar Vergisi'nde şampiyon olduğunu vurguladı. 


Yolcu trafiğinde Avrupa'da 14. ve Türkiye'de ise 2. büyük havalimanı olan Antalya Havalimanı işletmecisi Fraport IC İçtaş'm üst üste vergi rekortmeni olmasından memnun kaldıklarını belirten Döngel, "2012 yılında olduğu gibi 2013 yılı Kurumlar Vergisi'nde Antalya birincisi olmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.




Antalya Havalimanının çevre dostu ve engelsiz hava limanı olduğunu kaydeden Döngel, "2007 yılında Fraport AG ve IC İçtaş İnşaat AŞ ortaklığı ve kurulan ICF Airports, uluslararası standartlarda sunduğu yenilikçi hizmet anlayışı, yolcu güvenliği ve konforuna verdiği önem, teknolojiye yaptığı yatırım, güçlü altyapısı, uzman personeli, çevre dostu ve engelsiz havalimanı hizmetleri ile havacılık sektöründe önemli bir konuma sahip. 45 milyon yolcu kapasitesi ve bölgenin en büyük havalimanı olduk. 2013 yılında 59 ülkede 273 farklı noktaya uçuş yapan 173 havayoluna hizmet vermesinin yanı sıra, iç hatlarda 5,5 milyon, dış hatlarda ise 21,5 milyon yolcu olmak üzere toplam 27 milyon yolcu ağırladık" açıklamasını yaptı. 


Dünya 


Geri Dön