07 / 05 / 2024

Antalya Isparta karayolunun Dereboğazı mevkii ihalesi yapıldı!

Antalya Isparta karayolunun Dereboğazı mevkii ihalesi yapıldı!

Çeşitli açılış ve temel atma törenleri için Isparta’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya - Isparta karayolundaki Dereboğazı yolunun ihalesinin yapıldığını aktardı...




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hükümetimiz, işadamlarının önünü açmak için çok sayıda bürokratik engelleri kaldırdı. Daha da kaldırılacak şeyler var" dedi.


Çeşitli açılış ve temel atma törenleri için Isparta’ya gelen Bakan Veysel Eroğlu, Barida Otel'de düzenlenen Isparta vergi rekortmenleri ödül törenine katıldı. Kurumlar Vergisi'nde Isparta’da en çok vergi ödeyen Metro Mühendislik firması adına Mustafa Özaydın'a  ödülünü sunan Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Isparta'ya 420 milyon liralık yatırım müjdesi verdiğini ve bu müjdelerin devam edeceğini söyledi. Eroğlu, "Hükümetimiz şu ana kadar 4,2 milyar liralık yatırım yapmış. Ama ne yapılsa azdır. Burayı tarımda değil, sanayide, turizmde, sağlık turizminde de geliştirmek istiyoruz. Isparta gülünü tanıtmak istiyoruz" diye konuştu.


Eroğlu, 8 Mart 2013'te Isparta'ya geldiğinde 45 müjde verdiğini hatırlatarak, "Şimdi de 15 müjdeyle geldim. Böylelikle 60’a tamamladık. Bir yıl olmadan 11 ayda 60 müjdeye tamamladık. Yalnız bizim bakanlığız 420 milyon liralık buraya müjde verdi. İnşallah bu müjdelerimiz devam edecek" ifadesini kullandı.


- Dereboğazı yolu ihalesi 


Antalya-Isparta karayolundaki Dereboğazı yolunun ihalesinin yapıldığını aktaran Eroğlu, "10-12 kilometre Isparta tarafından,12 kilometre de Antalya tarafından ihalesi yapıldı. Oradaki 70 kilometrelik kısmın da projesi hazırlanacak. İnşallah o yol güzel olacak. Çünkü Antalya’ya gelen turistlerin buraya en azından yüzde 20-25'i gelse çok büyük kazanç sağlanır. Bu bakımdan çok önemsiyoruz burayı” dedi.


Ekonominin üç temel ayağı olduğunu anlatan Eroğlu, bunların iş, istihdam ve ihracat olduğunu kaydetti.


Eroğlu, iş ve aş sağlayan işadamlarının kıymetini bildiklerini belirterek, "Hükümetimiz, işadamlarının önünü açmak için çok sayıda bürokratik engelleri kaldırdı. Daha da kaldırılacak şeyler var. Türkiye için büyük hedeflerimizi sizlerle sağlayacağız. Bunu için siyasi istikrar gerekiyor. Siyasi istikrar olunca da ekonomik istikrar kendiliğinden geliyor" değerlendirmesinde bulundu.



AA


Geri Dön