05 / 05 / 2024

Antalya Kaleiçi'ndeki 20 yapı yıkılacak!

Antalya Kaleiçi'ndeki 20 yapı yıkılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu kapsamında imar planına göre yıkılması uygun görülen 129 yapı incelendi. 20'si hakkında yıkım kararı alındı.



Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu kapsamında yıkılması planlanan 129 yapı yeniden incelendi. Bu kapsamda, 20'sinin yıkılmasına karar verildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Antalya Valiliği önderliğinde hayata geçirilen projeyle görüntü kirliliği oluşturan betonarme yapılarla ilgili imar planı revizyonu hazırlandı. 

Kaleiçi'nde 36 hektar büyüklüğündeki alana sonradan inşa edilen yapıların görüntü kirliliğine neden olduğu belirtiliyor. Tarihi kentin ruhuna aykırı betonarme yapılarla ilgili nihai karar verildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu hazırlandı.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onaylanan 1/1000 ve 1/5000'lik planın Büyükşehir Belediyesi'nin bu ay ki konusunun olması planlanıyor. Yeni planda 20 yapı için doymuş yapı kararı alındı. Yıkım kararı verilen 3 yapı için ise ayrıca kamulaştırma kararı alındı ve yıkılacak bu üç yapının yeri meydan olarak kullanılacak. 


Geri Dön