18 / 05 / 2024

Antalya Kaleiçi yıkım

Antalya Kaleiçi yıkım

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu kapsamında imar planına göre yıkılması uygun görülen 129 yapı incelendi. 20'si hakkında yıkım kararı alındı.

Antalya Kaş'ta 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı 8'inci kez iptal edildi!

Antalya'nın turizm merkezlerinden Kaş ilçesinde, aralarında yabancılara da ait olduğu tespit edilen 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı için düzenlenen ihale, 8'inci kez iptal edildi.

Antalya Side'de yıkım gerginliği!

Antalya'da Side Mahallesi'nde 24 Ocak'ta yapılacak yıkım mahalleliyi tedirgin etti.  Mahalleli yıkımın ertelenmesini talep ediyor. 

Antalya Demre'deki kaçak villa için yıkım çalışmaları başladı! 

Antalya Demre Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkım çalışmaları başladı. Villa kısa süre içerisinde yıkılacak.

Antalya'da 5 yıldızlı otel için yıkım kararı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan otel için bahçesinden yol geçmesi nedeniyle yıkım kararı alındı. Yıkım için otele gelen Manavgat Belediyesi yetkileri, otel personeliyle gerginlik yaşadı.

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa için yıkım ve para cezası kararı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda bulunan kaçak villa için, belediye tarafından yıkım ve 63 bin TL'ye yakın para cezası kararı alındı.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Antalya Muratpaşa'daki yasa dışı işletmelerin yıkımına korona engeli!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki Lara sahillerinde 62 bin 670 metrekarelik alanı yasa dışı şekilde işgal ettikleri belirlenen işletmelere yıkım yapılması içi giden ekipler korona engeline takıldı.

Antalya'da bina yıkımı sırasında işçinin üzerine beton blok düştü!

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bir apartmanın yıkımında çalışan Hasan Atıcıoğlu (35) üzerine beton blok düşmesi sonucunda yaralandı... 

Antalya’daki bin 810 yapı için yıkım kararı!

Antalya’da İmar Barışı ardından yapı denetimlerinin artmasıyla 227 yıkım gerçekleşti. Bin 810 yapı içinde yıkım kararı alındı.

Antalya'da 778 kaçak bina için yıkım kararı!

Antalya'da 778 kaçak yapı için yıkım kararı verildi. Antalyalılar imar barışı kapsamında devlete 1 milyar 502 bin lira ödemişti. 

Antalya Konyaaltı Sahili’nde yıkım gerginliği!

Antalya Konyaaltı Sahili'nde, mavi bayrak kriterlerine aykırı yerleştirildiği öne sürülen locaların yıkımı, belediye ve işletmeciler arasında anlaşmazlık yarattı. 

Antalya'da kaçak yapılar için yıkım kararı!

İmar Barışı’nda son haftaya girilirken fırsatçıların Adrasan ve Çıralı’yı hedef seçtiği ortaya çıktı. Antalya'da 105 kaçak ağaç bungalov tespit edildi. Kaçak yapılar için yıkım kararı verildi.

Fırtına Vadisi’ndeki 9 kaçak yapı için yıkım ihalesi!

Fırtına Vadisi'nde, dere yatağına üzerinde inşa edilen kaçak yapılar için yıkım kararı alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri tarafından belirlenen 9 yapı için yıkım ihalesi düzenlendi. 

Antalya Kaleiçi yıkım Haberi

Antalya Kaleiçi yıkım

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu kapsamında yıkılması planlanan 129 yapı yeniden incelendi. Bu kapsamda, 20'sinin yıkılmasına karar verildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Antalya Valiliği önderliğinde hayata geçirilen projeyle görüntü kirliliği oluşturan betonarme yapılarla ilgili imar planı revizyonu hazırlandı. 

Kaleiçi'nde 36 hektar büyüklüğündeki alana sonradan inşa edilen yapıların görüntü kirliliğine neden olduğu belirtiliyor. Tarihi kentin ruhuna aykırı betonarme yapılarla ilgili nihai karar verildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu hazırlandı.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onaylanan 1/1000 ve 1/5000'lik planın Büyükşehir Belediyesi'nin bu ay ki konusunun olması planlanıyor. Yeni planda 20 yapı için doymuş yapı kararı alındı. Yıkım kararı verilen 3 yapı için ise ayrıca...