27 / 07 / 2024

Antalya Kaşta icradan satılık zeytinlik! 797 bin TLye!

Antalya Kaşta icradan satılık zeytinlik! 797 bin TLye!

Kaş İcra Müdürlüğü bir borçtan dolayı satılmasına kara verilen 79 bin 731 metrekare yüzölçümündeki zeytinliği satışa çıkardı. Satış hakkında detaylı bilgiler şöyle...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


TC. Kaş İcra Müdürlüğü 79 bin 731 metrekare yüzölçümündeki zeytinliği satışa çıkardı. Satış hakkında detaylı bilgiler şöyle:
 
T,C. KAŞ İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN Dosya No : 2010 /1142 Talimat
Bir borçtan dolayı satılmasına karar verilen taşınmaz, açık arttırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir. Satılmasına karar yerilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, evsafı;
TAPU KAYDI : Antalya ili, Kaş ilçesi, Boğazcık köyü, yalı mevkiinde kain ve tapuya 102 ada, 343 panel kayıta (Cilt : 5, Sayfa: 466) da kayıtlı 79.731,65 m2 yüzölçümlü, zeytinlik vasıflı taşınmaz
ÖZELLİKLERİ:
Satışa konu taşınmaz içerisinde çok az sayıda zeytin ağacı mevcut olup taşınmaz maki bitki flora ile kaplı durumdadır. Taşınmazın bazı alanlarındaki maki bitki örtüsü temizlenmiştir, Taşınmaz yüzde 30-40 orasında değişen eğime sahip Akdeniz toprağı olan tınlı kırmızı kahverengi terra roso toprak yapısına sahiptir. Uzun yıllardan bu yana tarım amaçlı olarak kullanılmamış olup üzerindeki aşısız zeytin ağaçları genelde aşılattırılmamıştır. Taşınmaza ait ulaşım yolu bulmamaktadır. Denize manzaralı olup yaklaşık 40 metredir. Taşınmaz üzerinde yetiştirilebilir bitki türünün büyüme devresinde ihtiyaç duyduğu suyun su kaynağından  karşılanamadığı kıraç alandadır. Mutlak ve özel ürün arazileri dışında kalan ve üzerinde yöre ekolojisine uygun çok yıllık ağaç, ağaççık ve çalı formundaki bitkilerin tarımı yapılan dikili tarım arazisidir. Taşınmaz içerisinde herhangi bir yapı bulunmamaktadır.
Taşınmaz 3573 sayılı yasa kapsamında zeytinciliğin ıslahı ve yabanilerinin aşılatılması hakkındaki kanun çerçevesinde dağıtımı yapılalı zeytincilik parseldir, Taşmaz 3573 sayılı yasa ile dağıtılan yerlerden olduğundan yasada belirtildiği üzere taşınmaz hiçbir şekilde amacı dışında kullanılamaz, bu taşınmaz içerisinde ve bu sahalara en az 3 km. mesafede zeytinyağı fabrikası hariç zeytinliklerin ve gatatif ve genaratif gelişmesine mani olacak kimyevi atık bırakan, tez ve duman çıkaran tesis yapılamaz ve işletilemez taşınmazın amacı hiçbir şekilde daraltılamaz. Dikili tarım arazileri için belirlenen 5579 sayıl toprak koruma ve arazı kullanımı kanununda belirlenen minimum parsel büyüklüğü 5 dekardır. Ancak 5579 sayılı yasa 3573 sayılı yasa ile dağıtılan alanları kapsamadığından taşınmazın hisseli satışı ve ifrazı mümkün değildir. Taşınmaz özel çevre koruma alam içerisinde kalmaktadır. M2 10,00 TLdir.
MUHAMMEN BEDELİ
Taşınmaza 797.316,50-71 TL değer tespit edilmiş olup bu değer üzerinden satışa çıkartılmıştır.
SATIŞ ŞARTLARI
1-Taşınmazın 1. Satışı 20/ 09/2011 günü tarihinde saat: 14.00 'den 14.10 'o kadar KAŞ HÜKÖMET KONAĞI ÖNÜ KAŞ/ANTALYA açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60ını ve rüçhan alacaklılar varsa alacakları mecmuunu satış ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile en çok arttırana ihale olunur. Böyle bir bedelle ab çıkmazsa, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla satış 10 gün sonraya bırakılarak;
Taşınmazın 2. satışı satışı 30/ 09/2011 günü tarihinde saat 14.00'den 14,10 'a kadar KAŞ HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜ KAŞ/ANTALYA ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada ise, rüçhanlı alacaklılar varsa, alacakları mecmuunu ve tahmin edilen kıymetin yüzde40ını satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale olunur, Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20si nispetinde nakit veya bu miktar kadar Milli bir Banka'nın teminat mektubunu vermeleri tazimdir.
Satış peşin para iledir. Ayrıca istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale damga vergisi, topu ab harç ve masrafları ile KDV alıcıya aittir. Taşınmazın ayınıdan doğan birikmiş vergiler, tapu satım harcı ve tellaliye resmi satış bedelinden ödenir.
3- Taşınmazı satın alanlar ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmamak kaydıyla  ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile satış bedelini derhal veya İİKM m.130. maddeye göre verilen süre içinde nakten ödemek zorundadırlar.
,4-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*} ve irtifak hakkı sahiplerinin bu gayrimenkul üzerindeki haklarını, hususiyle faiz ve masrafa dair alan iddialarım dayanağı belgeler ite on beş gün içinde Dairemize bildirmeleri temdir. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.
5- Satış bedeli hemen veya verilen süre içinde ödenmezse İİKnın 133. maddesi gereğince ihale feshedilir İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep akın bütün alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ve son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt teinden müttselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak bu fark, varsa öncelikte teminat bedelinden alınacaktır,
6-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için Dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
7-Satışa iştirak edenlerin, şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin  2010 142 Talimat sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
8-Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, işbu satışın gazetede yayınlanan ikim, adreste tebligat yapılamaması veya adresten bilinmeyenler ile topuda adresi olmayanlar için İİK.127, maddesi gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere tebliğ ve ilan olunur.
(İc, İf. K. 126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Basirt NO: 49412

Detaylı bilgi için tıklayın
 
Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön