28 / 04 / 2024

Antalya Kepez Katlı Kavşak Projesi’nde tüneller birleşti!

Antalya Kepez Katlı Kavşak Projesi’nde tüneller birleşti!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kent ulaşımına büyük rahatlık getirecek olan Kepez Katlı Kavşak Projesi’nde tüneller birleşti.




Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Antalya ulaşımına büyük rahatlık getirecek olan Kepez Katlı Kavşak Projesi hızla devam ediyor. Projenin iki yakası birleşti. Kızılırmak ve Yeşilırmak caddeleri Kepez Kavşağı altından tünelle birbirine bağlandı. Tünel geçişişinin kazı, dolgu ve beton imalatları aralıksız devam ediyor.


Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, projenin başlangıç noktası olan Yeşilırmak Caddesi’ndeki yağmur suyu menfezlerinin ve 800’lük atıksu hatlarının imalatlarını tamamladı. 


Sakarya Kavşağı’nda bulunan tüp geçişlerin betonarme imalatları da tamamlandı. 23 metre kotunda yer alan tüp geçişlerin üzeri dolgu malzemesi ile kapatıldı.


Dev projenin yüzde 70’i tamamlandı. Projenin diğer yakası olan Kızılırmak Caddesi’nde kazı çalışmaları devam ederken, ilgili kurumların alt yapı deplaseleri tamamlandı. 


KAVŞAK ÜÇ KATLI OLACAK

45 milyon lira yatırım bedeliyle hayata geçirilen Kepez Katlı Kavşak Projesi ile Mevlana yönünden gelip Varsak’a doğru giden araçlar Gazi Bulvarına gelmeden batıp, Kepez Belediyesi’nin önü dahil  bin 600 metre uzunluktaki tünelden geçerek, Varsak tarafına çıkacak. İsteyen sürücüler eksi 23 metre kotunda yer alan yer altı tünelinden Sakarya Bulvarı’na geçiş yapılacak.



Antalya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön