02 / 05 / 2024

Antalya Kepez Merkez Camii'nin temeli atıldı!

Antalya Kepez Merkez Camii'nin temeli atıldı!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu yıl yatırım programına aldığı 7 büyük eserin ikincisinin de yapımını başlattı. 70 proje içerisindeki Kepez Merkez Camii ve Külliyesi'nin temeli törenle atıldı.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu yıl yatırım programına aldığı 7 büyük eserin ikincisinin de yapımını başlattı. Başkan Tütüncü’nün, seçim vaadi 70 proje içersindeki şefkat ve huzur evinden sonra Kepez Merkez Camii ve Külliyesi de inşa ediliyor.  Kepez’de, hayatın merkezi olacak caminin temelinin atılması dolayısıyla tören düzenlendi.  Tütüncü’nün, Antalya İmam Hatip Lisesi’nden öğretmeni olan Ahmet Alp’ın okuduğu aşrı şerif ile başlayan törende, Kuran tilaveti ve mevlidi şerif de okundu.

 

6. yılın en anlamlı töreni

Yeni Mahalle’de yapılacak olan eserin temel atma töreninde konuşan Başkan  Hakan Tütüncü, “Bugün 6 yılı aşan belediye başkanlığımın en anlamlı temel atma törenini gerçekleştiriyorum. Yaklaşık 2,5 yıla yakın üzerinde düşünülmüş, çalışılmış ve bir medeniyet inşasına yönelik bir eserin temelini atmak bize nasip oldu.” dedi.  Hem iç tezyinatıyla hem dış mimarisiyle Türk İslam medeniyetini anlatan bir cami tasarımı yaptıklarını kaydeden Tütüncü, caminin etrafında oluşturdukları külliye de ise Antalya Müftülüğü ile halka yönelik bilinçlendirme, bilgilendirme çalışmaları yapacaklarını aktardı.

 

Kepez Merkez Camii ve Külliyesi

Mimarisiyle İstanbul Fatih’te Atik Ali Paşa Camii’ne benzeyen iki minareli Kepez Camii ve Külliyesi,  Yeni Mahalle'de, Seyhan ve Ceyhan caddelerinin kesiştiği yerde 2 bin 742 metrekarelik (m2) bir alan üzerine inşa edilecek.  Yaklaşık maliyeti 5 milyon  olan ve ihale yöntemiyle yapılacak olan caminin çevresinde yeşil alan düzenlemesi yapılacak. Böylece cami alanı, 7 bin 300 m2’ye çıkarılacak.  Caminin ana ibadet yeri 600 m2, son ibadet yeri 205 m2, avlu sahası 766 m2, orta meydan 350 m2, minare uzunlukları ise 46,5 metre olacak. 


İleri Gazeye


Geri Dön