30 / 04 / 2024

Antalya Kepez Sütçüler Devlet Hastanesi'nde son durum!

Antalya Kepez Sütçüler Devlet Hastanesi'nde son durum!

Antalya Kepez'de Sütçüler Devlet Hastanesi'nin inşaatı devam ederken yol ve kanalizasyon altyapısının tamamlanmaması tartışma konusu oldu. Yapılan açıklamada müteahhitlerin risk almak istememesi sebebi ile çözüme bağlanamadığı açıklandı.



TOKİ tarafından Antalya Kepez'de inşaatı devam eden Sütçüler Devlet Hastanesi'nin inşaatının neredeyse bitmek üzere olmasına rağmen kanalizasyon ve yol gibi altyapısının henüz oluşmaması Çanakkale İl Koordinasyon toplantısında tartışma konusu oldu. Gerçekleşen toplantıda hastanenin alt yapısının tamamlanmadığı, özellikle kanalizasyon giderin olmadığı, soruna acil olarak çözüm bulunması gerektiği belirtildi. Sorulan soruya ise hastaneden gelecek olan giderin taşımaması konusunda müteahhitlerin risk almak istememesi sebebi ile şu anda çözüme bağlanmadığını belirtilirken, alt yapı için kısa süre içerisinde ihale yapılacağı açıklandı. Vali Erkal, konu ile ilgili olarak gerçekleşen toplantıda gerekli kurum ve kuruluşların bir araya gelerek en kısa zamanda çözüme bağlanması gerektiği ve beklenmemesini belirtti. 


Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, ihale aşamasının devlet tarafından yapıldığını belirterek şunları söyledi: 


"Burası İl Bank kanalı ile belediyemiz tarafından yapılmakta. Bu yatırımın yarısı hibe şeklinde olup Sukap Projesi denilen bir programı vardı İl Bank'ın, %50'si hibe diğer %50'side İller Bankası tarafından kredilendirilmiş bir yatırım bu. Belediyemiz tarafından ancak iller Bankası kanalı ile yapılmakta. Bir evrak eksikliği sebebi ile ihalesi ayın 25'ine kalmıştı."



Eren AŞNAZ/Çanakkale Gündem














Bu haber Sabah'ta şöyle yer aldı:




Antalya Valisi Türker, yapımı devam eden 300 yataklı Kepez Devlet Hastanesi’nde incelemede bulundu

Antalya Valisi Muammer Türker, Sütçüler Mahallesi'nde temeli 2014 yılında atılan Kepez Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Vali Türker'e gezisinde Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek de eşlik etti. Yakında hizmete açılması planlanan hastanenin yoğun bakım ünitesi, poliklinik, ameliyathane ve servisleri gezen Vali Türker, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ve Koordinatör Başhekim Opr. Dr. Adil Gökmen'den bilgi aldı.


HASTANENİN ÖZELLİKLERİ

75 milyon 844 bin 500 TL ihale bedeli olan, 300 yataklı, 54 bin 307 metrekare kapalı alana sahip ve 10 bloktan oluşan Kepez Devlet Hastanesi'nin 109 çift kişilik, 98 tek kişilik oda, 72 izole yoğun bakım ünitesi ve 12 adet ameliyathanesiyle toplam 6 katlı poliklinik bloğu bulunuyor. Hastanede ayrıca 8 adet yürüyen merdiven, 12 modern ameliyathane, 100'e yakın poliklinik, 15 ayrı asansör, 4,5 metre tavan yüksekliği olan modern hasta odaları yer alıyor.


Sabah


Geri Dön