10 / 05 / 2024

Antalya Kepez'de Nasrettin Hoca kreşi açıldı!

Antalya Kepez'de Nasrettin Hoca kreşi açıldı!

Kepez Belediyesi, Teomanpaşa Mahallesindeki hizmet binası arkasına, yaklaşık 120 çocuğa hizmet verecek olan dünyaca ünlü fıkraları ve hikayeleriyle tanınan Nasrettin Hoca'nın isminin konulduğu kreş ve gündüz bakım evini törenle açtı.



Antalya Kepez'de Nasrettin Hoca kreşi açıldı. Açılışa, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eşi Ayşe Tütüncü, Ak Parti Antalya milletvekilleri Gökçen Enç ve Hüseyin Samani, Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, Ak Parti il Başkanı Mustafa Köse, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


Bin 200 metrekare inşaat alanına sahip ve üç kattan oluşan Nasrettin Hoca Kreş ve Gündüz Bakım Evi açılışı öncesi konuşan Başkan Tütüncü, binada derslikler, yemekhane, gösteri, uyku ve oyun grup odalarının yer aldığını belirtti. Nasrettin Hoca'nm fıkralarla tanınmasına rağmen aslında Anadolu aydınlanması, Anadolu kültür ve medeniyetinin yaşatılmasının en önemli isimlerinden bir olduğunu belirtti. 

Şehirde çok sayıda çalışan anne ve babanın olduğunu belirten Başkan Tütüncü, "Anne ve babalar işteyken çocuklarını bırakabilecekleri güvenli bir yer arıyorlardı. 


Bu ihtiyaca karşı belediye duyarsız kalamazdı. Hizmet süremiz içerisinde söz verdiğimiz bir ihtiyaçtı. Kreş ve gündüz bakım evi, vatandaşlarımızın hayatlarına dokunacak yapmakla mükellef olduğumuz hizmetlerden birisidir. Biz bütün hizmetlerimizi üretirken, eserlerimizi planlarken ve de bunları hizmete sokarken modern şehircilik anlayışımızı belediyeciliğimizi esası kıldık" dedi.


Antalya Son Haber


Geri Dön