28 / 04 / 2024

Antalya Kepez'e 'Burhanettin Onat Kütüphanesi' geliyor!

Antalya Kepez'e 'Burhanettin Onat Kütüphanesi' geliyor!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından DokumaPark'a Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi inşa edilmesi için çalışmalara başlandı.



Antalya Kepez Belediyesi tarafından Antalya'nın en zengin kütüphanesi Cemil Meriç Kütüphanesi'nden sonra DokumaPark'a da yeni çocuk kütüphanesi yapılması için çalışmalara başlandı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya'nın en büyük çocuk kütüphanesinin inşa edilmesi için çalışmalara başlandığını söyledi. Türkiye'de bir eşi benzeri daha bulunmayan yeni projeyle hayat bulan 10 ayrı müzesi, modern sanatlar galerisi, birçok sanat atölyesiyle şehrin kültür ve sanat adası haline gelen DokumaPark'a yeni bir kütüphane daha inşa edecek. Antalya'nın en büyük çocuk kütüphanesine eski belediye başkanı, milletvekili, İstiklal madalyası sahibi ve Antalya aşığı Dr. Burhanettin Onat ismi verilecek.

Antalya Kepez e Burhanettin Onat Kütüphanesi geliyor!

DOKUMA FABRİKASI'NIN KURULUŞUNA ÖNCÜLÜK ETTİ

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şehirde sıtma hastağıyla mücadele kapsamında insanlığa önemli hizmetlerde bulunan merhum Dr. Burhanettin Onat'ın adının çocuk kütüphanesinde yaşatılacağını kaydetti. Onat'ın Antalyalılar için çok önemli bir değer olduğundan bahseden Tütüncü, “Merhum Burhanettin Onat, milli mücadelemizin öncülerinden ve Antalya Türk Ocağı kurucu başkanıdır. 1946-47 yıllarında Antalya Belediye Başkanlığı, daha sonra 3 dönem Demokrat Parti'den Antalya Milletvekilliği yapmıştır. Milletvekili olduğu dönemlerde Ferrokrom, Dokuma Fabrikası ve Kepez Elektrik Santrali'nin kuruluşuna öncülük etmiştir. Eserleriyle, kitaplarıyla, kültür ve sanata katkılarıyla Onat'ın Antalya için hatıraları unutulmaz. Onat, aynı zamanda Antalya'da çok hayatlar kurtarmış bir hekimdi. Ülkesine, milletine, Antalya'ya önemli hizmetleri bulunan bu değerli büyüğümüzün adını Antalya'nın en büyük çocuk kütüphanesinde yaşatacağız" şeklinde konuştu. 


Geri Dön