27 / 04 / 2024

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesi için çalışmalar son gaz devam ediyor. 



Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesinde çalışmalar devam ediyor. Ödüllü kütüphame çok sayıda akıllı teknoloji ile donatılacak olan kütüphane  kendi elektriğini üretirken aynı zamanda özel su arıtma sistemine de sahip olacak. 

YENİ NESİL KÜTÜPHANE GELİYOR!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden biri olacak 'Yeni Nesil Şehir Kütüphanesini' Atakum ilçesinde inşa ediyor. 

Eski Türk-İş Eğitim Merkezi’nin yer aldığı 27 bin 570 metrekarelik alanda yapılan kütüphane inşaatında çalışmalar son gazla devam ediyor. Kütüphane bittiğinde mimari tasarımının yanında çevreci uygulamaları ile de örnek kütüphane olarak gösterilecek.

 Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

AVRUPA'NIN EN İYİ KAMU MİMARİSİ ÖDÜLÜ ALDI!

Samsun'da inşa edilen kütüphanede yeni nesil modern kütüphane olacak şekilde, sadece kitap alanı değil, her türden içeriğe sahip ve her yaş grubundan insana açık, yaşayan ve hizmet veren bir mekan olarak inşa ediliyor. 

Şehir Kütüphanesi projesi, modern ve estetik tasarımı, işlevselliğiyle dikkat çekiyor.

Samsun'da inşa edilen kütüphane 2023 International Property Awards (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) Yarışması’nda ‘Avrupa’nın en iyi kamu binası mimarisi’ ödülünü aldı.

Kütüphanede, 525 bin çeşit kitap, 1098 kişilik oturma alanı, kitap kafesi, araştırma merkezi, sosyal alanları, zekâ oyunları atölyesi, işitme ve görme engelli vatandaşlar için oluşturulmuş özel donatılı salonlar, yaşam merkezleri alanları, kitap, dergi, gazete gibi dijital yayınlar, kaynakları, her türlü bilgiye, araştırmalar ile veri tabanlarına online erişimi ve 7/24 sıcak çorba ikramıyla yeni nesil kütüphane, şimdiden tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

 

KENDİ ELEKTRİĞİNİ GÜNEŞTEN ÜRETECEK

Kütüphanenin enerji ihtiyacı ise, optimum koşullarda bile ışığı direkt elektriğe çevirebilen ‘Fotovoltaik’ sistemli güneş panellerinden karşılanacak.

Projede aynı zamanda mini atık su arıtma sistemi de bulunacak. Su tasarrufu sağlanması için özel olarak tasarlanan arıtma sistemi, yüzey sularını toplayarak arıtma işlemi yapacak. Arıtılan su ise projenin yeşil alanlarının sulanması için kullanılacak.

Sanatçı Fabrikası'nın tahliyesine ek süre verildi!

Hatay'ın kütüphane ihtiyacı meclis gündeminde!

Geri Dön