16 / 05 / 2024

Antalya Konuksever AVM için ikinci dava beklenecek!

Antalya Konuksever AVM için ikinci dava beklenecek!

CHP Konuksever’de AVM’nin önünü açan ilk mahkeme kararının kabulünü istedi. AK Parti’nin oylarıyla ikinci dava beklenecek.



CHP Konuksever’de AVM’nin önünü açan ilk mahkeme kararının kabulünü istedi. AK Parti’nin oylarıyla ikinci dava beklenecek.


Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2017 yılı ilk toplantısına, Konuksever'de yapılması planlanan alışveriş merkezi damgasını vurdu. 2008'de gündeme gelen, aradan geçen sürede imar planı değiştirilen, sonra iptal edilen ve mahkeme kararıyla yeniden meclise gönderilen AVM konusunda CHP grubunun aceleciliği herkesi şaşırttı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun '3'üncü İdare Mahkemesi'nde devam eden davanın sonucunun beklenmesi' önerisine karşı çıkan CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncer, AVM'nin önünü açan mahkeme kararının yerine getirilmesini talep etti. CHP'nin karar değişikliğine tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel daha önce CHP'li meclis üyelerinin AVM'ye karşı bir duruş sergilediğini hatırlattı.


ACELENİZ NEDEN?

CHP grubundan gelen "AVM yapılsın demiyoruz. Yargı kararına uymak zorundayız" açıklamalarıyla da tatmin olmayan Türel, "Farklı bir mahkemede aynı konuda devam eden bir yargı süreci var. Bekleyin, aceleniz niye, neden burada AVM yapılsın avukatlığına savunuyorsunuz" sözleriyle tepki gösterdi. Türel, CHP'nin karar değişikliğini, "Hem ağlarım hem de AVM yapılsın diyorsunuz. Vay ki vay" diye yorumladı.


AK PARTİ OYLARIYLA

AK Parti'li meclis üyelerinin oylarıyla, aynı konuda 3'üncü İdare Mahkemesi'nde devam eden yargı süreci gerekçe gösterilerek plan değişikliği konusunda beklenilmesi kararı alındı. MHP grubu ise gündem maddesinde oy kullanmadı. Oylama esnasında bazı CHP'lilerin salondan çıkması da dikkat çekti.


Sabah


Geri Dön