20 / 05 / 2024

Antalya Konuksever'deki AVM projesi reddedildi!

Antalya Konuksever'deki AVM projesi reddedildi!

Büyükşehir Meclisi'nde gülerdir tartışılan Konuksever'deki AVM, 18 kabul, 10 ret ve 12 çekimser oyla reddedildi.



Büyükşehir Meclisi'nde gülerdir tartışılan Konuksever'deki AVM, 18 kabul, 10 ret ve 12 çekimser oyla reddedildi. Meclis karar yeter sayısı olan 27'ye ulaşılmaması AVM kararını engelledi demokrasi ornegi Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'nde yapıldı.

 

Meclise AK Parti'den 41, MHP'den 2 ve CHP'den 6 olmak üzere toplam 49 meclis üyesi katıldı. Mecliste, önceki gün karar yeter sayısı olmadığı için karara bağlanamayan Konuksever Mahallesi'nde yapılması planlanan AVM'nin imar komisyon raporu görüşüldü. İlgili madde için şahsi kararının ret olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti grubu olarak herhangi bir karar tesis etmediklerini söyledi. Böylesine hassas bir konuda AK Parti grubundaki üyelerin hür iradeleri doğrultusunda karar vereceklerini dile getiren Menderes Türel, "AK Parti grubunun ortaya koymuş olduğu irade Türk demokrasisine örnek gösterilecek bir davranış biçimidir. Karar onaylanırsa bile o bölgeye AVM yapılması kolay değil" dedi. 


KONUNUN GEÇMİŞİ 


Dün yapılan Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 18. ve 19. maddelerini kapsayan Konuksever AVM ile ilgili mahkemenin vermiş olduğu kararın yerine getirilmesi ile ilgili olduğu. planların ise 2008 yılında dönemin belediye başkanı Menderes Türel tarafından başlatıldığı, 2012 yılında yine Menderes Türel döneminde yapılan planların üst planları olan 25 binlik plan yapılmadığından mahkemece bozulmuştu. Mustafa Akaydın'ın başkan olduğu dönemde mahkemenin bu kararı doğrultusunda 25 ve 5 binlik planlarının yapıldığı, yapılan itirazlar sonucu 5 binlik planların 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra bugün mevcutta bulunan AK Parti. CHP ve MHP meclis üyeleri tarafından gündeme getirildi. Konuyla ilgili olarak kamuoyunu meşgul eden Konuksever AVM'de gelinen son noktada imar komisyonu üyeleri mahkeme kararının uygulanması konusunda 25 binlik planı kabul etmiş olup oylamanın da bu doğrultuda yapıldığı görülmüştür. Dün yapılan oylamada Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ret oyu vereceğini açıklayarak, meclis üyelerinin bir kısmı da evet oyu vereceklerini beyan ederek konu tartışılır hale geldi. 


Antalya Gazetesi


Geri Dön