27 / 04 / 2024

Antalya Konyaaltı-Varsak tramvayı için çalışmalar başladı!

Antalya Konyaaltı-Varsak tramvayı için çalışmalar başladı!

Antalya'da hayata geçirilecek olan Konyaaltı- Varsak tramvay hattı için görüşmelere başladı.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu üyeleriyle toplantı düzenledi. Milliyet'te yer alan habere göre; Başkan Böcek, planlı, kurallı, kimlikli bir Antalya için çalışmayı sürdüklerini dile getirdi. Başkan Başdanışmanı Cem Oğuz da Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ve projeleri hakkında Eşgüdüm Kurulu'na bilgi verdi. Oğuz, Konyaaltı'ndan Varsak'a kadar 4 Etap Raylı Sistem için düğmeye basıldığını belirterek, "Başkanımızın da vaatleri arasında olan hat. Bugün Ulaştırma Bakanlığı'nda bunun görüşmeleri başladı. Onayı ile birlikte proje ihalesi ve yapım ihalesine çıkacağız" dedi.

Antalya'da yer alan meslek odalarının temsilcilerinden oluşan Eşgüdüm Kurulu, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ev sahipliğinde bir araya geldi. Her üç ayda bir yapılması planlanan ancak pandemi nedeniyle uzun süredir gerçekleştirilemeyen toplantıya Eşgüdüm Kurulu Başkanı olan Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar ve diğer meslek odalarının temsilcileri katıldı.

 Antalya Konyaaltı-Varsak tramvayı için çalışmalar başladı!

Ortak akıl vurgusu

"Ben sen yok biz varız. Biz birlikte yaparız" diyerek Antalya'yı beraber yönetmeye talip olduklarını belirten Başkan Böcek göreve geldiği günden itibaren ortak akla büyük önem verdiğini söyledi. Başkan Böcek, meslek odalarının bilgi ve deneyimine olan güvenini dile getirerek Baş Danışman Cem Oğuz ile birlikte meslek odası geçmişi olan isimlerin danışmanlık görevinde bulunduğunu vurguladı. Başkan Böcek, "Çalışmalarımızda ve projelerimizde sizlerin fikirlerine çok ihtiyacımız var" dedi.

4.ETAP MÜJDESİ

3. Etap Raylı Sistem'in Varsak'tan Müzeye kadar olan güzergahının bittiğini dile getiren Cem Oğuz, deneme sürüşleri sonrasında Ekim ayı içerisinde yolcu taşımaya başlayacağını dile getirdi. Raylı sistemin birinci, ikinci ve üçüncü etabının güzergah seçimlerinde sıkıntı olduğunu söyleyen Oğuz şöyle konuştu; "Dördüncü etap dediğimiz Konyaaltı'ndan Varsak'a kadar olan ve Başkanımızın da vaatleri arasında olan hattımız raylı sistemin kentte optimum kullanılması için gerçekten önemli bir hat. Onun da müjdesini vereyim. Bugün Ulaştırma Bakanlığı'nda bunun görüşmeleri başladı. Onayı ile birlikte proje ihalesi ve yapım ihalesine çıkacağız."


Kayseri'ye iki tramvay hattı geliyor!


Geri Dön