01 / 05 / 2024

Antalya Kumluca'da yanan evlerin yapımına başlanıyor!

Antalya Kumluca'da yanan evlerin yapımına başlanıyor!

Vali Karaloğlu Kumluca için yapılacak yatırımları takip ettiğini ifade etti. Karaloğlu " 3,6 milyonluk yardımın tamamı hibe. Şimdi yanan evlerin yapımına başlıyoruz. Evini yapana yardım metodunun yeni bir versiyonunu ilk defa Kumluca'da uyguluyoruz. " dedi.



Kumluca'da Vali Münir Karaloğlu’nun, Antalya Milletvekili Atay Uslu’nun, Antalya’nın İl Milli Eğitim Müdürü, DSİ Bölge Müdür Vekili, Karayolları Bölge Müdürü, İl Tarım Müdürü, İl AFAD Müdürü, İl Sağlık Müdür Vekili, İl Emniyet Müdürü,  İl jandarma Komutanı ve Kumluca Kaymakamı ve Kumluca Belediye Başkanı’nın katıldığı bir dizi toplantı yapıldı. Toplantılarda sağlık, ulaşım, eğitim, tarım, sulama, alt yapı vb alanlarındaki yatırımlar değerlendirildi. 


AFETLERDE EN DENEYİMLİ VALİ VE MİLLETVEKİLİ 


Afad il müdürü yangın sonrası yaptırılacak evlerin inşa Süreci ile ilgili bir sunum yaptı. Antalya Afad müdürü Sunumuna afetlerde Türkiye'nin en deneyimli Valisi ve en deneyimli Milletvekili karşısında sunum yapmak çok zor diyerek başladı.  Vali Münir Karaloğlu ve Milletvekili Atay Uslu Van depreminde Vali ve Vali Yardımcısı olarak beraber çalışmışlardı. 


Vali Karaloğlu yaptığı konuşmada Kumluca için yapılacak yatırımları takip ettiğini ifade etti, yangın hasarlarının giderilmesinden dolayı  Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'na ve Milletvekillerine teşekkür etti. Karaloğlu şunları ifade etti: "3,6 milyonluk yardımın tamamı hibe. Şimdi yanan evlerin yapımına başlıyoruz. Evini yapana yardım metodunun yeni bir versiyonunu ilk defa Kumluca'da uyguluyoruz. Evi zarar gören vatandaşlarımıza evlerini yaptıkça pursantaj usulü hak edişler yapacağız. Su basman, tabya, çatı inşaatları tamamlandıkça ödeme yapacağız, son dilimi anahtarla kapısını açıp yerleşince yapacağız.  İnşaat bitince bizlerde ziyaret edip inşallah kahvelerini içeceğiz.  Türkiye artık çok büyük ülke. Milletiyle büyük bir ülke. Bu milletin bir bireyi ve Van Valisi olarak Van depreminde bunu çok iyi müşahade ettim. "


TARIM SANAYİ İŞBİRLİĞİNE ÖRNEK PROJE TARIM ORGANİZE BÖLGESİ


Toplantıda Atay USLU şunları ifade etti;


"Kumluca Batı Antalya'nın en önemli merkezi. Büyümesi ve gelişmesi çok hızlı; Ticari, tarım ve turizm potansiyeli çok yüksek. Daha ötesi insan kaynağı zengin. İnsani açıdan yüksek birlik ve beraberliği hep örnek nitelikte. Bu birlik beraberliği sayesinde Kumluca'da önemli işler kısa sürede yapıldı, yapılabiliyor. Beraberliğini ve başarısını üretimde de görüyoruz, sosyal etkinliklerinde de görüyoruz.  15 Temmuz demokrasi nöbetlerinde de gördük.  Bu pazar İstanbul'da göreceğimiz  beraberliği darbe teşebbüsünün ilk günlerinde Kumluca'da görmüştük. Nöbetlerde AK Parti, CHP ve MHP ilçe başkanları el ele kürsüye çıkmışlardı. 


Kumluca'nın eğitim, sağlık çıtasını yükseltmeye devam ediyoruz,  gölet projelerine, tarım organize sanayi bölgesi çalışmalarına devam ediyoruz."


Milletvekili Atay, Konuşmasının devamında Kumluca Yangını sonrası Başbakanlık'tan, Büyükşehir Belediyesinden ve Kumluca Belediyesinden hızlıca yardımlar yapıldığını ifade etti.  Atay Uslu şunları ifade etti; "Yaralar sarıldı. Yangında zarar gören evlerin yapımını da dahil edersek, 3,6 milyon lira nakit yardım yapılmış olacak. Bugün ev inşaatlarının startı da verildi. Zararların tazmininde desteği esirgemeyen Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na, Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Milletvekillerimize teşekkür ederiz." 


Daha sonra heyet Kumluca Ticaret Odası'nı ziyaret ederek Kumluca Tarım Organize Bölgesi çalışmaları konusunda oda Başkanı Murat Günay tarafından bilgilendirildi. Tarım organizenin yapılacağı bölgede incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında açıklama yapan Atay Uslu Kumluca Tarım Organize Bölgesinin kurulmasının önemine değinerek " Tarım organize bölgesi oluşturulduğunda Batı Antalya ekonomik anlamda önemli bir sıçrama yapacaktır. Bu yatırım ile tarımsal ürünlerin sanayi ürünü haline getirilmesi sağlanacaktır. Hem alım hem paketleme hem de depolama ünitelerinin olacağı yeni bir model üzerine çalışıyoruz." dedi.


VALİ MÜNİR KARALOĞLU TİTİZLİĞİ 

Heyet ardından bazı okul ve yurt  yatırımlarını incelediler. Vali Münir Karaloğlu'nun her yatırım ve sorun ile çok titiz bir şekilde ilgilendiği görüldü. Vali Karaloğlu İnşaatların durumunu, imalatların kalitesini her ayrıntısıyla kontrol etti, yapım süreçlerini ve sürelerini en ince ayrıntısına kadar sorguladı. Hem yeni yatırım ve projeler konusunda hem mevcut tesis ve imkânların en verimli kullanılması için yetkililere talimatlar verip uyardı. 


Antalya Akdeniz Güncel


Geri Dön