10 / 05 / 2024

Antalya Muratpaşa'da okul ihtiyacı için çözüm vakıf arazileri!

Antalya Muratpaşa'da okul ihtiyacı için çözüm vakıf arazileri!

Muratpaşa İlçesinin 450 bine yakın nüfusunun olması ve beraberinde okul ihtiyacının da aynı oranda artış göstermesi kamu kurumlarını ciddi sıkıntıya sokuyor. Yetkililer çarenin vakıf arazilerinde olduğunu belirtti...



Özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü mülkiyet sorunu nedeniyle pek çok okul projesini devreye sokamıyor. Muratpaşa' mn mülki amiri konumundaki Muratpaşa Kaymakamı Cevdet Can, okul sorununun çözülmesi için Antalya ValiliğininlO Ekim tarihinde düğmeye bastığını Vali Sebahattin Öztürk'lin 5 ilçe Kaymakamlığına Sorunsuz okul alanları başlığıyla çalışmalarını yürütmeleri talimatı verdiğini söyledi. 

Valiliğin gönderdiği sorunsuz okul alaıılan başlıklı yazıda İlçedeki eğitiminde ihtiyaç duyulan fiziki kapasitenin sağlanması ve derslik sayılarının arttırılması bu kapsamda mülkiyet sorunlarının çözümü için çaba harcanması yönünde çağrıda bulunulduğuna dikkat çeken Can, İmar planlarında 108 okul yeri olduğunu ancak arazilerin şahıs mülkiyetinde ve çoğunun hisseli durumda bulunduğunu söyledi. Can, kısa vadeli çözüm için Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait 10 arazide okul yapılması için çaba harcadıklanm dile getirdi. 


Can sözlerini şu şekilde sürdürdü: "En yeni gelişme olarak Muratpaşa İlçesinde Yenigün mahallesinde 32 derslikli bir okul yapacağız. Çocuklarımızın rahat ortamlarda eğitim almaları için biz kurum yetkilileri olarak üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmekle mükellefiz. Bu kapsamda okul alanı olarak ayrılmış yerlerde seçeneklerden biri olan hayırsever desteğini de devreye sokacağız. Antalya'nın en yoğun nüfuslu yerinde okul sorununun 2-3 yıl içinde bitirilmesi için çaba harcayacağız. Bu konuda yasal düzenlemeler de getirildiği taktirde kurumların işleri daha hızlı gerçekleştirmesi sağlanabilir" dedi. 


Antalya Hilal Gazetesi


Geri Dön