08 / 05 / 2024

Antalya nasıl proje kenti olabilir?

Antalya nasıl proje kenti olabilir?

Antalya Proje Kenti Olmalı başlığı ile Kahraman Köktürk'ün Antalya İleri gazetesinde köşe yazısı yer alıyor. Antalya hangi konularda proje kenti olabilir? İşte Kahraman Köktürk'ün bugün ki yazısı;



AB Bakanı geldiğinde oradaydım. AB projelerinden faydalanacağımız o kadar çok alan var ki. Antalya bir tarih ve doğa kenti. Acaba biz bu kentin bize sunduklarından ne kadar yararlanıyoruz. AB fonları içerisinde farklılık biriktiren büyük bütçe demektir. Bu anlamda Antalya ve bu ülkenin kazanacağı proje üretmek gerekiyor. Bu kent tarih boyunca kardeşliğin simgesi olmuştur. Bu bile AB fonlarından ne kadar yararlanabileceğimizin göstergesidir. 


Bu kent AB fonları için - Doğa ve alternatif turizm - Sağlık turizmi - El dokumaları - Tarihi mekanlar ve alternatif turizm - Güneş enerjisi ile elektrik üretimi İlk başta aklıma gelenler bunlar. 


Şimdi Bakanlığın AB temsilciliği Antalya da hizmete girdi. Avrupa Birliği fonlarından yararlanabilmek için Antalya sürekli olarak proje üretebilen bir kent olmalıdır. Açılışta AB Bakanı Volkan Bozkır'ın kürsüden aktardıklarını sizlere kısaca hatırlatayım.Önümüzdeki yıl 11 milyon avro. 2020 yılına kadar da 180 bin avroyu sivil toplumumuzun gelişmesi ve AB sürecinde daha etkin yer alması için projelendirmeyi planlıyoruz. Proje yapmak çok önemli. Maalesef bizim 4.7 milyar avro önümüzden AB'den alabileceğimiz imkan var. Proje yapmanın ayrı bir moderitesi var. Proje yapmayı önce eğiterek öğretmemiz lazım. Projeler yapıldıktan sonra bu parayı toplumumuzun istifadesine sunmamız gerekiyor. Bu ofis proje eğitimini gerçekleştirecektir. Bütün komşu illerden arkadaşlar eğitim alabilecek. 


İletişim çok önemli, 11 milyon turistin geldiği Antalya'da sadece Antalya'yı tanıtmak değil, ziyaretçiler Türkiye'nin AB süreciyle neler yaptığı, demokrasisinde, insan hakları, hak ve özgürlüklerde, hukukun üstünlüğünde, çevrede, gıda güvenliğinde tarım alanında, fasıllarda kaydettiği gelişmelerin gözlemcisi olacaklardır. Ülkelerinde anlatacaklardır. Demek ki ne yapmak lazım bol bol proje yapmak lazım. Gelecek yazılarımda örneklerini vererek devam etmek düşüncesindeyim.


Antalya İleri


Geri Dön