30 / 04 / 2024

Antalya OSB'de 6.5 milyon TL'ye satılık fabrika!

Antalya OSB'de 6.5 milyon TL'ye satılık fabrika!

Antalya 13. İcra Dairesi, Döşemealtı'nda bulunan Antalya Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki 3 katlı fabrikayı 6 milyon 573 bin 631 TL'ye satıyor.



Antalya 13. İcra Dairesi, Döşemealtı'nda bulunan Antalya Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki 3 katlı fabrikayı satıyor. Gayrimenkulün satış bedeli 6 milyon 573 bin 631 TL olarak belirlendi. 

T.C. ANTALYA 13. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Antalya İl, Döşemealtı İlçe, 27726 Ada, 2 Parsel, Kömürcüler Mahalle Taşınmazın içinde bulunduğu parsel, 6.041,00 metrekare yüzölçümüne sahiptir. Antalya Organize Sanayi Bölgesi İmar arşivinde mevcut 19/04/2010 tarih 2010/09 sayılı ruhsata tabi, onaylı mimari projesine göre idari bodrum at+zemin kat+ normal kat olmak üzere toplam 3 kattan fabrika binası zemin kat olmak üzere 1. kattan oluşmaktadır. Tesisin etrafı duvarlarla çevrili olup, tüm saha betonlaması yapılmıştır. Onaylı mimari projesine göre; idari bina, bordrum kat: 210 metrekare + zemin kat yaklaşık brüt 462 metrekare, 1. kat yaklaşık brüt 462 metrekare olmak üzere toplam 1.134 metrekare alana sahiptir. Fabrika binası zemin katta yaklaşık brüt 2.783,00 metrekare alana sahiptir. Fabrika tesisi; idari bina 1.134,00 metrekare, fabrika binası 2.783,00 metrekare olmak üzere toplam 3.917,00 metrekare kullanım alanına sahiptir. Mahallinde tesisin doğu batı ve güney cephesine bitişik etrafı perde duvar üzeri galveniz sac çatı ve duvar sistemli yaklaşık 1.550,00 metrekare kapalı alan inşa edilmiştir. Onaylı mimari projesine göre, idari bina, bodrum katında sığınak, depo, zemin katında; giriş holü, bay bayan wc ler, yemekhane, mutfak, revir, depo, bay bayan soyunma odaları ve lavabo, 1. katında; sekreterya, Genel Müdür odaları, dinlenme odaları, banyolar, idari ofis hacimlerinden oluşmaktadır. İdair bina girişi, zemin kat seviyesinden kuzey cephesinden, fabrika binası girişleri, kuzey, doğu ve batı cephelerden ve zemin kat seviyesinden sağlanmaktadır. İdari bina, betonarme, fabri binası betonarme, çerçeve sistemli betonarme, aks aralıklı olup çatı üzeri prefabrik malzeme kaplama, dış cephe normal sıva üzeri plastik boyalıdır. Çalışma alanı - imalathane- zemin vakumlu saha betonu olup, aydınlatma tavana asılı endüstriyel armatürlerle sağlanmaktadır. Fabrika binasının çevresi, vakumlu saha betonu ile kaplıdır. Giriş kapıları, yana kayar demir doğrama kapıdır. İdari binada, antre-hol, yemekhane, zemin kaplamaları seramik- granit duvarları saten boyalıdır. Ofis zeminleri laminant parke, duvarları saten boyalı, tavanları dekoratif asma avanlıdır. Banyo-wc zeminleri seramik, duvarlar fayans, tavanlar dekor asma tavandır. Tesis orta bakımlı olup, malzeme-işçilik orta düzeydedir. Taşınmaz ile birlikte satılacak menkuller;
Alüminyum Köşe Kesme Makinası; Burtech Machine marka, ara dereceli, elmas testereli, standart olarak ölçüm ve dereceli kesim, güç kaynaklı, faal.
CNC Makina ; Her türlü profil kesme makinası, makinanın ana şasesi çelik profil. Makinanın şase uzunluğu takriben 30 mt civarında, makinanın freze- delme- kesme yapabilir özelliktedir. CNC hareket sağlayan sistemdir. Testere- kesici- takım- takım tutucu ve pensler mevcuttur. Sistem bir bütün olarak çalışır. .Alüminyum Köşe pres makinası; Özgenç makina, 2011 model, OMRM136, Power 6200 kg/F kategorisi, köşe presi, üniversal bıçaklı, pres kafaları 3 eksenli ayarlanabilir, yan sehpalı, yan ayar kolları çerçeveyi hızlandırma tertibatlı gönye ünieli, 2 bıçaklı, kontrol pedallı şasesi orta, faal . Alüminyum kopya freze makinası; Özgenç makina, manuel olarak hareket ettirilen kopya freze kafalı ,kopyafreze motorlu ,aşagı yukarı hareketli .Üniversal kopya işlem yapabilen ,güç kaynağı ani voltaj değişiklilerine karşı sistem korumalı .Faal ve iyi konumda. .Kertme (Alıştırma) Makinası: Alüminyum profillerin kayıt bağlantılarını alıştırma sistemli. Manuel Frezeli,profillere göre ayarlanabilen dayanma sistemli.Değişik açılarda profil alıştırma sistemine sahip.Uzun profil için destekli .Güç kaynağı ani voltaj değişikliklerin ekarşı sistem korumalı.Faal ve iyi konumda. .Çift Kafalı Aliminyum Kesme Makinası: Özgenç makine: servo motorlu,alüminyum profilleri açılı kesimli,Lineer kızaklı,kısa ölçü koesim sisitemli,ayarlanabilir kesim hızlı,güç kaynaklı,tek kafa vye çift kafa çalıştırma imkanı,kesim ağızlartı yıpranık,şasesi yıpranık,iyi. .Demir Kesme Makinası:Şasesi epey eski ve deforme olmuş ,kesicileri üzerin de yok.Elektrik sistemi arızalı çok eski. Tavan Vinç:Motorlu 2000 kg,kaldırma kapasiteli ,gövdesi eski,mortoru yıpranık,faal. .Dik Delme Makinası Matkap:Gövbdesi eski Elektrik aksamı hasarlı. .Hava Kompresörü:Lumapat markalı,slindir depolu,panolu,elektrikli ,iyi.
Aliminyum Ergitme Fırını: Doğalgazla çalışır, elle yüklemeli, yükleme kapaklı, kapaklar mekanik açılıp kapanmalı, ateş tuğlalı, fırın yan çeperli izoleli, fırın eski konumdarı, brülörü eski faal vaziyette,
. Elelktrostatik Boya Fırını e Makinası; Konveyör hatlı, boya fırınlı, tünelli, filtreli kabin tabancalı, kontrol panelli
. Endüstriyel Benvari Tezgahı; İki kaplı paslanmaz çelik eviyeli, yüksekliği 85 cm. Alttan ısıtmalı, 18/8 paslanmaz çelik malzemeden imal edilmiş, gövdesi eski.
. Salon tipi split klima; Baymak marka, 7,92 kw. Isıtma kapasiteli, 7,3 kw soğutma kapasiteli salon tipi eski klima
ELETRİK TESİSATI AÇISINDAN; Elektrik tesisatı açısından fabrikadaki zayıf akım ve kuvvetli akım tesisleri;
1- 31,5/0,4-0,231 kv 800 kVa Trafo, Beton Köşk, Panolar, Şalt Malzemesi ve Kablosu - 1 LOT
2- Finder Marka Yis Rölesi ve Dedektörler - 1 LOT
3- MS48 Karel Telefon Santrali - 1 ADET
4- Fabrika Sahası Etanş H Tipi Aydınlatma Armatürleri - 1 LOT
5- Projektör - 18 ADET
6- 25 adet 3 Fazlı 1 adet Tek fazlı Kak Röleli Sigortalı Kombinasyon Panoları - 26 ADET
7- Ofis kısmı 2 katlı iç tesisat - 1 LOT
8-Ledli Projekörler - 8 ADET
9- Kamera sistemi sabit 9 adet ve hareketli 1 adet - 10 ADET
10- Kuvvetli akım ve zayıf akım kablo kanalları, busbar sistemi ve NYY, NYM kablolar ve diğer malzeme - 1 LOT
Ofis kısmında, tesisat sıva altı yapılmıştır. Aydınlatmada led armatürler kullanılmıştır.
Finder marka yangın ihbar sistemi, rölesi ve dedektörler konulmuştur. Haberleşme amacıyla MS48 Karel santral kullanılmıştır. Santral, 4-12 dış hat analog, 12-40 analog iç hat kapasitelidir. Fabrika bölümünde aydınlatma etanş olarak H Tipi armatürlerle sağlanmıştır.
Fabrikaya enerji, fabrika girişinde solda bulunan, içinde panolar, kapalı şalt malzemeleri olan beton köşk içindeki 31,5 kw, 800kva trafodan sağlanmaktadır.
Arsa değeri 6.041 metrekare x 400,00 TL/metrekare= 2.416.400,00 TL
Ana Yapı Değeri : 3917 metrekare x 1.016 TL X 0,85 (yıpranma payı)= 3.382.721,20 TL
Sundurma Yapı Değeri : 1.550 metrekare x 228 TL X 0,85 (yıpranma payı) = 300.390,00 TL
Münferit İşleri (Çevre Duvarı , Trafo Binası, Saha Betonlama vb.) = 150.000,00 TL
Elektrik, Tesisat Yönünden Değerleme= 240.000,00 TL
Makina ve Ekipmanları Yönünden Değerleme = 84.120,00 TL
TOPLAM MEVCUT DEĞER = 6.573.631,20 TL
Adresi : Kömürcüler Mahallesi, 1. Organize Sanayi Bölgesi, 10. Cadde, Eray Alüminyum, No:5 Döşemealtı / Antalya Döşemealtı / ANTALYA
Yüzölçümü : 6.041 metrekare Arsa nitelikli ana taşınmaz
İmar Durumu : Var , İnşaat tarzı inşaat tarzı ayrık nizam, kat âdeti serbest, TAKS parsel alanının yüzde 25'den az olamaz, KAKS: 0,70, toplam inşaat alanı 4.229.00 metrekare, çekme mesafesi ön cephede 12,00 metre, yan ve arka cephede 8,00 metre olup, organize sanayi alanında kalmaktadır.
Kıymeti : 6.573.631,20 TL

KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : Diğer : icra yoluyla satışı dahil üçüncü kişilere devrinde O.S.B den uygunluk görürşü alınması zorunludur. Bu durumunda eski katılımcıların vermiş olduğu taahhütler yeni alıcı tarafından da aynen kabul edilmiş sayılır.
1. Satış Günü : 21/11/2019 günü 11:00 - 11:05 arası
2. Satış Günü : 19/12/2019 günü 11:00 - 11:05 arası
Satış Yeri : ANTALYA ADLİYESİ EK HİZMET BİNASI 1. KAT GÜNEY CEPHE DANIŞMA NOKTASI -MELTEM MURATPAŞA /ANTALYA

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/4676 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.07/10/2019


Geri Dön