03 / 05 / 2024

Antalya Real AVM riskli çıktı!

Antalya Real AVM riskli çıktı!

Haşim İşcan Kültür Merkezi karşılığı 2006 yılında yapılan ve Rönesans Holding'e satılan Real AVM, riskli yapı olarak tapuya tescil edildi. AVM'nin yıkılıp yerine 5 katı AVM olmak üzere 15 katlı rezidans yapılacağı da iddia edildi.




Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li eski başkanı Bekir Kumbul döneminde ihalesi yapılan ve 2004 yılında AKP'li Biiyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel"in ilk döneminde de Haşim İşçan Kültür Merkezi karşılığı yapılan Real AVM yıkılıyor. Real AVM yıkıldıktan sonra yerine 5 katı AVM olmak üzere 15 katlı rezidans yapılması planlanıyor.



TAPUYA RİSKLİ YAPI ŞERHİ KONDU

Metro Grup'a bağlı olarak hizmet veren Real AVM 2014 yılında Beğendik Grup'a satılmış ve ardından da kayyımı atanmıştı. 6 Haziran 2016 tarihinde Rönesans Holding'e bağlı Kuzguncuk Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi Ticaret A.Ş'ye satışı yapılan Real AVM'nin yıkılıp yerine yapılabilmesi için 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca riskli bina tespiti yaptırıldı. Riskli bina kapsamına alınan Real AVM için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de 10 Ağustos 2016 tarihinde Antalya Tapu Müdürlüğü'ne bildirdi. 1.00 yapılaşma emsali bulunan Real AVM'nin yerine 15 katlı yapı yapılabilmesi için önümüzdeki günlerde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği için Biiyıikşehir Belediyesi ile Muratpaşa Belediyesi'ne müracaat edilmesi bekleniyor. 



Hürses Antalya


Geri Dön