29 / 04 / 2024

Antalya Serik ve Kaş'ta Hazine'den satılık 9 arsa!

Antalya Serik ve Kaş'ta Hazine'den satılık 9 arsa!

Kaş ve  Serik İlçelerinde bulunan toplam 9.438 metrekare büyüklüğünde 9 adet Hazine taşınmazının satış ihaleleri Eylül ayı içinde gerçekleştirilecek



Sadece ülkemizin değil Avrupanın da sayılı turizm ve ticaret merkezlerinden biri haline  gelen Antalya´da yaklaşık 7 bin 700  km2 büyüklüğünde Hazine arsa ve arazisi bulunmakta olup, Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerleri de bu orana dahil ettiğimiz de, ilimiz yüzölçümünün yaklaşık % 60´ının  Hazine taşınmazı olduğu görülecek.
  
Defterdarlığımızca, Hazine taşınmazlarından kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyacı olanlara tahsisi yapılmakta olup,  herhangi bir kamu hizmetine tahsisli olmayan taşınmazlar ise, kiralama, ön izin, kullanma izni, irtifak hakkı tesisi, tarımsal amaçlı kiralamalar, yatırımcılara taşınmaz tahsisi, gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerine taşınmaz satışı, kat karşılığı inşaat yapımı gibi geniş bir yelpazede gerek kamu yararı, gerekse atıl vaziyette bekleyen ve ölü sermaye olan taşınmazların değerlendirilmesi amaçlanmakta.

Antalya´da bulunan atıl vaziyetteki hazine arsa ve arazilerinin,  ekonomiye kazandırılması, iktisadi kaynakların etkin ve verimli kullanılması amacıyla Defterdarlığımızca belirli periyotlar dahilinde yaptığımız ihalelere Eylül ayı içinde de  devam edilmekte.

Yatırımcılarımız için Manavgat´ta  irtifak hakkı ihalesi....

Manavgat İlçesi Evren Mahallesinde bulunan mülkiyeti hazineye ait 18.184 metrekare  büyüklüğünde 106 ada 1 parsel numaralı taşınmaz, ticaret ve konut hariç olmak üzere, imar planı ile getirilecek kullanım kararlarına uygun olarak, turizm, eğitim, sağlık, sanayi, sosyal ve kültürel amaçlı tesislerin yapılması amacı ile  49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikli irtifak hakkı ihalesi yapılacaktır. İhale  2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 51/g maddesine göre pazarlık usulü ile, 180.000,00 TL yıllık bedel üzerinden 6 Eylül 2010 Pazartesi günü saat 10:00 da Manavgat Malmüdürlüğünde gerçekleştirilecek.

Söz konusu arsa Evrenseki Belediyesi mücavir alan sınırları içinde kalıp, taşınmaza toplu taşıma araçlarıyla da rahatlıkla gidilebileceği gibi, sahilden de ulaşılabilmektedir. Parselin bulunduğu mahalde her türlü alt yapı hizmetlerinden yararlanılmakta olup,  arsanın denize uzaklığı sadece 350 metre.

İhale sonucu, gerekmesi halinde fiili kullanım olmaksızın, imar planının yaptırılması, değiştirilmesi, uygulama projelerinin hazırlatılması ve onaylatılması gibi işlemlerin yerine getirilebilmesi, ilgili Kurum ve Kuruluşlardan gerekli izinlerin alınabilmesi için,  irtifak hakkı ihalesi sonucunda kararlaştırılacak irtifak hakkı bedelinin % 20' si oranındaki bedel karşılığı 1 (bir) yıl süre ile ön izin verilebilecek.

 Ön izin verilen yatırımcı tarafından yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde ise verilecek olan ön izin İdarece doğrudan iptal edilecektir. Ön izin süresi içinde yükümlülüklerin yerine getirilmesi halinde ihalede belirlenen bedelin ÜFE (üretici fiyatları endeksi) oranında artırılması sureti ile belirlenecek olan bedelden irtifak hakkı tesis edilecektir.

Hazineden Serik ve Kaş ta satılık hazine arsaları....

İrtifak hakkı ihalesi dışında,  Kaş ve  Serik İlçelerinde bulunan toplam 9.438 m2 büyüklüğünde, 2.777.000,00 TL değerinde 9 adet Hazine taşınmazının satış ihaleleri de Eylül ayı içinde gerçekleştirilecek

İhalede satılacak taşınmazlardan Serik İlçesi, Yukarı Kocayatak Mahallesinde bulunan 5.128 m2 büyüklüğünde, 130.000,00 TL değerinde bir  adet arsanın satış ihalesi,  açık teklif usulü ile Serik Malmüdürlüğünde 7 Eylül 2010 Salı günü gerçekleştirilecektir. Taşınmazın tamamı planda ticari alan olarak ayrılmış.

Ayrıca, Kaş İlçesi, Kalkan Beldesinde bulunan toplam 4 bin 220 metrekare yüzölçümündeki  8 adet arsa, 2 milyon 647 bin TL bedel üzerinden ihalede satışa çıkarılacaktır. İhale 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45´inci maddesine açık teklif usulü ile 15 Eylül 2010 Çarşamba günü Kaş Malmüdürlüğünde gerçekleştirilecektir. Kaş ilçemizde ihale de satışa çıkarılacak taşınmazların tamamı Kalkan Belediyesi sınırları içinde kalıp, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında konut alanı ayrılmış.

Bilindiği üzere Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az ¼ ü peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedele 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkânı getirilmiş olup, bu taksitlere ise aylık % 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanmaktadır. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise her türlü vergi resim ve harçtan istisna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacak.  
 www.antalyadefterdarligi.gov.tr


Geri Dön