06 / 05 / 2024

Antalya turist sayısını artırdı!

Antalya turist sayısını artırdı!

Antalya'ya ocak-ağustos döneminde gelen turist sayısı 7 milyon 893 bine ulaştı. Antalya'ya yılın 8 aylık bölümünde gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 7,5 artış gösterdi.




Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya'ya gelen yabancı ziyaretçi sayısı, ocak-ağustos döneminde, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 7,5 artarak, 7 milyon 893 bine ulaştı.


Almanya pazarının yüzde 1 gerileyerek 1,8 milyona düştüğü 8 aylık dönemde ilk sırayı, yüzde 16'lık artışla Rusya pazarı aldı. Bu pazardan gelenlerin sayısı da 2,4 milyona ulaştı. Benzer büyüme oranı, Ukrayna pazarında da yakalanırken, bu ülkeden gelenlerin sayısı da 282 bin oldu.


Antalya, Avrupa pazarlarından Hollanda'da yüzde 3,3 büyüme yakalarken, İngiltere pazarı da 8 ayı yüzde 5 artışla tamamladı. Antalya bu dönemde, Avusturya, Fransa, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Macaristan ve Polonya pazarlarında da gerileme yaşadı.


Öte yandan komşu ülkelerden İran pazarındaki gerileme devam etti. 8 ayda yüzde 53 düşüş yaşayan İran pazarı, 30 bin dolayına geriledi.


Bu yıl yeniden toparlanmaya başlayan İsrail'den gelenlerin sayısı da yüzde 175 artarak 53 bine yükseldi.


AKTOB Ar-Ge verilerine göre, 8 ayda sağlanan ziyaretçi artışının yüzde 70'i Bağımsız Devletler Topluluğu pazarlarından elde edildi. Rusya, tek başına yüzde 52 pay alırken, İsrail pazarı da gelişmeye yüzde 5 katkı yaptı.


Dünya


Geri Dön