26 / 06 / 2024

Antalya turizminde iki rekor birden kırıldı!

Antalya turizminde iki rekor birden kırıldı!

Antalya'ya 1 Ocak-29 Temmuz tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı, 8 milyon 11 bin 828 ile yeni bir rekora ulaştı. Ayrıca 29 Temmuz'da da 100 bin 40 ziyaretçi ile 1 günde gelen yolcu rekoru kırıldı.



Antalya, dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yerini koruyor. 1 Ocak-29 Temmuz tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı, 8 milyon 11 bin 828 kişiyle tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştı. Vali Ersin Yazıcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 29 Temmuz'da aynı zamanda 100 bin 40 ziyaretçiyle 1 günde gelen yolcu rekorunun kırıldığını duyurdu.

Turizmde rekorlar yılı

Turizmin başkenti olarak anılan Antalya, 2019 yılında bilinen "rekorlar yılı" olan 2019'u dahi geride bırakarak, 2023 yılında turist akışında göz kamaştırıcı bir artış kaydetti. Vali Yazıcı, turist sayısındaki artışın sürdüğünü ve şehrin rekorlar kırmaya devam ettiğini ifade etti.

1 günde gelen en yüksek yolcu sayısı rekoru

29 Temmuz'da Antalya Havalimanı'na 99 bin 10, Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na ise 1030 olmak üzere, sadece dış hatlardan gelen yolcu sayısı toplamda 100 bin 40 olarak kayıtlara geçti. Bu da 1 günde gelen en yüksek yolcu sayısı olarak tarihe geçti.

Antalya'nın doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve sunduğu çeşitli turistik aktiviteler, turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Bu başarı, şehrin turizm endüstrisi için geleceğe dair umut verici sinyaller taşıyor. Turizm sektörü ve yerel ekonomi için olumlu etkileri olan bu gelişmeler, Antalya'nın önemli bir cazibe merkezi olarak konumunu güçlendirmeye devam ediyor.

Antalya: Türkiye'nin Turizm Cenneti

Türkiye, doğal güzellikleri, zengin tarihi mirası ve çeşitli kültürel zenginlikleriyle turistlerin gözde destinasyonlarından biri olarak öne çıkıyor. Bu turizm cennetinin en parlak taşlarından biri de şüohesiz Antalya. Akdeniz'in incisi olarak anılan Antalya, eşsiz kumsalları, masmavi denizi ve muhteşem doğal güzellikleriyle yılın dört mevsimi ziyaretçilerini kendine çekiyor. Antalya, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayarak ülkenin en popüler turizm merkezlerinden biri olma özelliğini koruyor.

İstanbul'da tavuk dönerde KDV oyunu: Yaşananlara Bakan Mehmet Şimşek de kayıtsız kalamadı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan son dakika açıklaması: "Yıl sonuna kadar ek bir vergi artışı..."

O ilde yaşayanlar dikkat! Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy korkutan tahmin: 7'lik bir deprem olabilir

Üniversite adaylarının gözleri okul ücretlerine çevrildi: İşte vakıf üniversitelerinin 2023-2024 eğitim yılı ücretleri

 


Geri Dön