29 / 04 / 2024

Gram ve çeyrek altın da yeni rekor kırıldı! Saat 12.15 itibarıyla gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?

Gram ve çeyrek altın da yeni rekor kırıldı! Saat 12.15 itibarıyla gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?

Gram ve çeyrek altında haftanın ilk günü yeni bir rekor daha kırıldı. Piyasaların açılmasıyla fiyatı yukarı giden gram ve çeyrek altın, saatler 12.15’i gösterdiğinde yeni bir rekor daha kırdı. ve bakın hem gram hem de çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu…



Yeni yıla çok iyi bir başlangıç yapan altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 1.149 lira seviyesinde işlem görürken, çeyrek altın ise 1.900 liraya yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı.

Özellikle Amerika Merkez Bankası’nın güçlü faiz artışları karşısında uzun süredir gerileme yaşayan altında 20222 yılının sonlarına doğru başlayan yukarı yönlü harekette, 2023 senesiyle birlikte büyük bir çıkış yaşandı.

Gram ve çeyrek altın da yeni rekor kırıldı! Saat 12.15 itibarıyla gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?

Geçtiğimiz cuma günü, ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,57 artışla 1.124 liradan tamamladı.

Yeni haftaya yine yükselişle başlayan altının gram fiyatı, saat 12.15 itibarıyla yüzde 4,37 artışla 1.149 liradan işlem görürken, aynı dakikalarda çeyrek altın 1.900 TL, Cumhuriyet altını da 7.519 liradan alıcı buldu.

ONS, MAYIS 2022’DEN BERİ EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Diğer yandan küresel piyasalarda altının ons fiyatı cuma günü yüzde 1,83 değer kazanmasının ardından, bugün de yüzde 0,6 artarak 1.881 dolarla 9 Mayıs 2022'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön