30 / 04 / 2024

Antalya ve Adana, sağladığı emlak getirisi ile Ankara ve İzmir'i solladı!

Antalya ve Adana, sağladığı emlak getirisi ile Ankara ve İzmir'i solladı!

Geçen yıl yatırımcısına yüzde 7,45 kazandıran Adana'da bu yıl getiri oranı yüzde 17,2'ye çıktı. Antalya'da Yabancıya mülk satışını kolaylaştıran Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasının ardından fiyatlar yükselmeye başladı...



Bursa Ocak 2008 - Mart 2013 döneminde Bursa'da satılan konut sayısı yaklaşık 103 bin. Bu, Bursa'yı Türkiye'deki en büyük beşinci emlak pazarı haline getiriyor. Ancak buna rağmen şehirdeki emlak fiyatları uyumaya devam ediyor. Geçen yıl fiyatlar yüzde 3,6 oranında yükselmişti. Bu yıl bu oran yüzde 7,1 'e yükselse de, Türkiye ortalamasının (yüzde 15,7) hala çok altında. 


Adana, Türkiye'de emlak yatırımının en çok kazandırdığı kentlerden biri. Geçen yıl yatırımcısına yüzde 7,45 kazandıran Adana'da bu yıl getiri oranı yüzde 17,2'ye çıktı. Bu yükselişin taşıyıcısı, Haziran 2012 - 2013 döneminde yüzde 21'in üzerinde getiri sağlayan Seyhan'ın Tellidere ve Cemal Paşa mahalleleri var. 


Antalya 

Kentin emlak piyasası, son yıllarda konut fazlası nedeniyle sıkışmış bir görünüm arz ediyordu hatta fiyatlar geriliyordu. Yabancıya mülk satışını kolaylaştıran Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasının ardından fiyatlar yükselmeye başladı. Haziran 2012 - 2013 döneminde emlak fiyatları yüzde 20,42 arttı. Bu performans Antalya'yı, İstanbul Borsası'nm ardından yılın en karlı yatırımı haline getirdi. 


Kocaeli

İstanbul'a yakınlığı ve barındırdığı sanayi bölgeleri, Kocaeli'nin gayrimenkul piyasasını hareketlendirmeye yetmiyor. 2013'ün ilk çeyreğinde yaklaşık 7 bin konutun satıldığı kentte fiyatlar geçen yıl sadece yüzde 4,8 oranında arttı. En dikkat çekici bölge, İstanbul ve İzmir'i birbirine bağlayacak olan Körfez Geçişi Projesi'nin etkisiyle yüzde 15,3 oranda prim yapan Körfez ilçesindeki Mimar Sinan Mahallesi. 


FORBES


Geri Dön