Antalya Yavuz Özcan Parkı ne zaman açılıyor?
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, yıkılan İl Özel İdare Binasının yerine, Kadın Yarı ve Yavuz Özcan Parkı ile birlikte yaptığı park ay sonunda açılıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, yıkılan İl Özel İdare Binasının yerine, Kadın Yarı ve Yavuz Özcan Parkı ile birlikte yaptığı park ay sonunda açılıyor. Çocuk ve çiçek, Sanat ve Çiçek temalı parkları, vadi içindeki yürüyüş yolları kent merkezine nefes aldıracak projenin, Antalya’nın yeni cazibe merkezi olacağı belirtildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2004 yılından bu yana yıkımı yılan hikayesine dönen İl Özel İdare Binası’nı göreve gelir gelmez yıkmış, Kadın Yarı ve Yavuz Özcan Parkı bir bütün halinde ele alınarak bir park projesi hayata geçirilmişti.Peyzaj Mimarları Odası, Antalya Mimarlar Odası işbirliğinde, Kent Konseyi’nin görüşleri alınarak hazırlanan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu onaylı park projesi, dört ayda tamamlanmıştı.
Eski İl Özel İdare Alanı, Yavuz Özcan Parkı ve Kadın Yarını kapsayan alandaki proje, toplam 22 bin metrekarelik alanı kapsarken, projede “Çocuk ve Çiçek” temasının işlendiği belirtildi. İki süs havuzu ve nehir tipinde havuz bulunan alanda, Pamuk Prenses ve 7 Cücelerin bitki heykelleri (topiary), çiçek şelalesi ve Oyun alanı yer alıyor. Alanın Kadın Yarı’na bakan kısmında bulunan ahşap zemin kaplamalı seyir terası ise, üzerindeki asma-germe sistem gölgeliklerle parka gelen ziyaretçilerin gölge bir alanda dinlenmelerine olanak sağlıyor.
“Sanat ve Çiçek” temasının tercih edildiği Yavuz Özcan Parkı’nda ise gerçek insan ölçüleriyle orantılı bitki heykellerinden oluşan küçük bir orkestra, piyano formunda süs havuzu ve mevsimlik çiçeklerle oluşturulmuş boya paleti formunda çiçek parteri bulunuyor. Park içerisinde Engelli İletişim Merkezi ve Bocca oyun alanı tasarlanarak engelli bireyler için de sosyal bir alan yer alıyor.
Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu onaylı proje ile Yavuz Özcan Parkı ile yıkılan İl Özel İdaresi alanı Kadın Yarı içerisinden, falezlere zarar vermeyen çelik köprü ve yürüyüş parkuruyla birbirine bağlanıyor. İl Özel İdare alanından başlayan yaklaşık 120 metre uzunluğundaki seyir parkuru, tarihi köprünün altından geçerek falezler boyunca devam ediyor.
Milliyet