30 / 04 / 2024

Antalya'da 204 milyonluk değişim ve dönüşüm!

Antalya'da 204 milyonluk değişim ve dönüşüm!

Antalya'da yatırım yağmuru başladı. Bölgede 5 yılda yaşanan değişim için 204 milyon lira harcandı.



Antalya'da son yılların en yağışlı dönemleri yaşanırken CHP'li Başkan Mustafa Akaydın döneminde 5 yıl önce sular altında kalan cadde ve sokakları tamamen yenilendi. 

Sabah Gazetesi'nden Furkan Yazıcı'nın haberine göre, Muratpaşa İlçesi Meydan Kavağı, Çaybaşı ve Demircikara mahallelerinin yağmur suyu sorunu çözüldü. Toplam 39 bin metre uzunluğunda yağmursuyu drenaj hattı imalatı gerçekleşti. Kızıltoprak mahallesinde 5 bin 400 metre, Yenigün mahallesine de 3 bin 500 metre yağmur suyu drenaj hattı imalatı yapıldı.

Konyaaltın'nda ise 10 kilometrelik yağmur suyu drenaj hattı çalışması yapıldı. Bunun için ise yaklaşık 10 milyon lira harcandı. Konyaaltı'nı yağmur suyu baskınlarından en çok kurtaran ise Boğaçayı Taşkın Koruma Projesi oldu. İlk etabı açılışa hazır hale getirilen proje için şuana kadar 29 milyon 751 bin lira harcama yapıldı. Antalyalılar, 5 yıl sonra yaşanan değişimi fotoğraf karelerine yansıtarak AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkürlerini iletti.

Kent merkezinde Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in ilk döneminde kazandırılan 80 kilometrelik yağmur suyu ana hattına, Turgut Reis, Tonguç ve Yıldız caddelerinde başlatılan çalışmalar yapıldı.


Geri Dön