06 / 05 / 2024

Antalya'da 23.8 milyon TL'ye satılık fabrika!

Antalya'da 23.8 milyon TL'ye satılık fabrika!

Antalya 5. İcra Dairesi, Döşemealtı Kömürcüler Mahallesi'nde bulunan fabrikayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 23 milyon 894 bin 600 TL olarak belirlendi. 



Antalya 5. İcra Dairesi, Döşemealtı Kömürcüler Mahallesi'nde bulunan fabrikayı 23 milyon 894 bin 600 TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 25 Aralık 2020 günü gerçekleşecek.

T.C. ANTALYA 5. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Antalya İl, Döşemealtı İlçe, 25491 Ada, 3 Parsel, KÖMÜRCÜLER Mahallesi,
Taşınmazın Yeri ve Çevre Özellikleri : AOSB 2 Kısım mahallesi 24.cadde No : 18 adresinde fabrika binası ve arsasıdır,Antalya Burdur karayoluna 890 m mesafede,Antalya İl Merkeze 22.000,00 Metre,Antalya Bilim Üniversitesine 2.700,00 M. Uzaklıkta,ulaşım Akdeniz Bulvarı üzerinden geçen toplu taşıma araçları ile sağlanmaktadır.

Ana Taşınmaz Özellikleri : Taşınmazın içerisinde bulunduğu parsel 20.006,00 metrekare yüzölçümüne sahip,Fabrika binası 03.04.2006 tarih ve 2006/08 nolu ruhsat belgesine göre Zemin Kat + 1 katlı olarak inşaa edilmiş toplam 9.367,00 metrekaredir. Daha sonra 30.08.2008 tarih ve 2008/06 tadilat ruhsatı ile bina 9.395,00 metrekare alana çıkarılmıştır. Binanın taşıyıcı sistemi çelik karkas olup,çatısı uzay çatı sistemi ile kapatılmıştır. Duvar ve çatı kaplaması trapez saç kaplama,tesisin etrafı duvarlarla çevrili olup,tüm saha döşemesi kaplaması sertleştirilmiş helikopterli betondur. Yapının doğu cephesi hariç diğer cephelerine ilave yapılmış,yaklaşık 16.000,00 metrekare kapalı alana ulaşmıştır.

Zemin Kat : Fabrika binasının zemin katında giriş holü,tanıtım bölümleri,tuvalet,örnek otel odaları,karşılama bölümü,mutfak,144 kişilik yemekhane ve üretim alanlarından oluşmakta,Giriş holü ve yemekhanenin yer ve duvar kaplaması seramik,oturma bölümünün duvarları saten alçı üzeri boyalı,giriş holünün sol tarafında örnek otel odaları bulunmakta,bir kısmı eşyalı ve duvardan duvara halı kaplı,bir kısmı eşyasız ve laminat parke kaplı,üretim bölümünde hırdavat deposu,kaplama bölümü,tekne atölyesi,soğuk sıcak presleme bölümü,mobilya montaj hattı,CNS freze bölümü,yeni cila kabini,cila atölyesi,yükleme alanı,son kat alım kabini,zımpara odaları,dolgu kabini dinlenme bölümleri bulunmakta,Ana binanın kuzeyi ek olarak yapılan bölümde depolama alanları,kaplama deposu,döşeme atölyesi,tekne atölyesi,vakum odası mevcut. Ana binadan bağımsız olarak yapılan yapılar ise misafir otoparkının yanında doktor odası,bay ve bayan tuvaletler,bay ve bayan soyunma odaları,diğer yapı ana binanın batısında olup,3 adet atık alanı,elektrik trafo ve metal atölyesi bulunmakta.
1.KAT : Fabrika binasının 1.katında büro kısmı bulunmakta,büro kısmına çıkılan çelik karkaslı basamak ve sahanlıkları baklava dilimli saç kaplama merpen ile çıkılmakta,ısıtma ve soğutma klima ile sağlanmakta,spot aydınlatmalı,tavanlar hazır asma tavandır,kapıların bir kısmı cam alminyum,cam kapı bir kısmı lake kaplı ahşap kapıdır. Bürolar alçıpanla bölünmüş,büro kısmında çay ocağı,satış pazarlama odası,tasarım odaları,yönetim kurulu odası,bay ve bayan tuvaleti bulunmaktadır.

Elektrik Tesisatı yönünden değerlendirme: Fabrikanın elektrik ihtiyacını karşılamak üzere 1250 kVA gücünde 31,5/0,4 kV Trafo postası bulunmakta,Söz konusu trafo modüler hücreli beton köşk içerisinde bulunduğu ve yine beton köşkün içerisinde hava yalıtımlı kesicili 1 adet Schneider marka hava yalıtımlı yük ayırcılı ölçü hücresi bulunmakta,Trafodan elde edilen enerjinin NYY kablolar vasıtası ile imalat bölümündeki pano odasına taşındığı, ve panolarda bulunan 250A, 160 A, 100A akım kapasiteli Siemens Merlin gerin ve Schneider marka termik manyetik şalterler üzerinden enerjinin tüm tesise dağıtımı yapılmakta, Mevcut elektrik tesis değerinin kıymetinin 200.000,00 TL değerinde olduğu,

Mekanik Tesisat (Makina) Yönünden değerlendirme : Fabrikanın iki katlı büro kısmında mevcut olan mutfak,yemekhane,bay bayan WC ler ile fabrikanın batı kısmında bulunan personel giyinme ve WC lerdeki tesisat armatürleri,vitrifiyeler,temiz su ve pis su tesisatları,inşaat bölümünde yapı yaklaşık birim maliyetleri içerisinde değerlendirilmektedir. Fabrikanın karkas yapılı imalathane bölümlerindeki yangın dolapları ile birlikte yangın tesisatı fabrika binasının güney doğusunda bulunan su depoları ile hidrofor gurubu değerlendirme içerisinde olup,toplam değeri 61.500,00 TL'dir.
Arsa değeri :9.002.700,00 TL,Yapı Değeri (Fabrika) 14.630.400,00 TL,Elektrik tesisat değeri 200.000,00 TL,mekanik tesisat değeri 61.500,00 TL olmak üzere 23.894.600,00 TL kıymetinde,
Adresi : AÖSB 2.Kısım mah.24.Cad.No : 18 Döşemealtı/ANTALYA
Yüzölçümü : 20.006,00 metrekare
Arsa Payı : 1/1
İmar Durumu : İnşaat tarzı Antalya Organize Sanayi Bölgesince tanzim edilen 1/1000 Ölçekli uygulama imar planına göre TAKS : 0,25,KAKS 0,70,İnşaat çekme mesafesi ön cephe 20,00 m.yan cepheler 12,00 m.arka cephe 20,00 m,zorunlu yeşil alan mesafeleri ön 5 m.yanlar 4 m.arka 5 m. Organize sanayi bölgesindedir.
Kıymeti : 23.894.600,00 TL
KDV Oranı : KDV Kanunun 17/r Maddesinin 4. Fıkrası Uyarınca Muaf

Kaydındaki Şerhler :Antalya Organize Sanayi Bölgesi içerisinde olması sebebiyle OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla,bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir. İhaleye katılacak olan sair kurum ve kişilerin AOSB den ihaleye katılabilir yeterlilik belgesini ihale aşamasında ibraz etmesi zorunludur.

1. Satış Günü : 25/11/2020 günü 10:30 - 10:35 arası
2. Satış Günü : 22/12/2020 günü 10:30 - 10:35 arası
Satış Yeri : Antalya Adliyesi Ek Hizmet Binası İhale satış odası (225 nolu oda) Dumlupınar bulvarı yan yol Muratpaşa/ANTALYA

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/1441 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.01/09/2020


Geri Dön