28 / 04 / 2024

Antalya'da 400´ün üzerinde yayla evi inşa edilecek!

Antalya'da 400´ün üzerinde yayla evi inşa edilecek!

Antalya'da önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde alanda 400´ün üzerinde yayla evi inşa edilmesi hedefleniyor



Sıcaktan bunalan Antalyalılar Konya´nın Beyşehir ilçesindeki Anamas Dağı´nın bin 350 rakımlı Aliefendi Yaylası´nda inşa edilen modern yayla evlerine geliyor.

Anamas Dağı´nın bin 350 rakımında bulunan Aliefendi Yaylası´nda Kurucuova Belde Belediyesi tarafından gerçekleştirilen modern yayla evleri projesine, özellikle Antalya yöresinden yoğun talep var.

Kurucuova Belediye Başkanı Vedat Sabırlı, Aliefendi Yaylası´nda etrafı ormanlarla çevrili 260 dekarlık alanda modern yayla evleri inşa edebilmek için 450 parsellik bir yeri imara açtıklarını, ardından bölgeye elektrik ve su şebekesi hattının döşenmesine başlandığını söyledi.

Burada yılın 365 günü ikamet edilebilecek modern, bahçesi olan, tek katlı ve dubleks yayla evleri inşa edilmeye başlandığını anlatan Sabırlı, inşaatına başlanan 30 evin tamamlandığını, ev sahiplerinin yerleştiğini, ruhsat verilen 40 konutun yapımının ise devam ettiğini söyledi.

Önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde alanda 400´ün üzerinde yayla evi inşa edilmesinin hedeflendiğini kaydeden Sabırlı, şunları kaydetti: "Burada yayla evi inşa eden ya da etmek isteyenlerin büyük bölümünü, Antalya´nın Serik ve Manavgat ilçelerinden yaz aylarında gelip tatilini geçirmek isteyenler oluşturuyor. Bunun yanı sıra beldemizde yaşayan hemşehrilerimize de burada uzun vade imkanı sunarak arsa satışı yaptık. Kısmi de olsa buradan yer alan Konyalılar var. Burada oluşturduğu alanın sadece arsa bedelinden belediyemize 1 milyon 600 bin liralık bir gelir sağladık. Yani bu bölgede oluşturduğumuz yayla evleri projesi ile belediyemize yeni kaynaklar yarattık."

Yayla evleri projesine yoğun ilgi olduğunu belirten Sabırlı, Anamas Dağı ve çevresinin sadece yazlarının serinliğiyle değil, Türkiye´nin oksijeni en bol yerlerinden birisi olarak da ön plana çıktığını sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön