02 / 05 / 2024

Antalya'da 5 yıldızlı otel yıkılmak istendi!

Antalya'da 5 yıldızlı otel yıkılmak istendi!

Antalya'da bir otelin kıyı kenar çizgisi altında kalan günübirlik kullanım alanlarını yıkmak isteyen belediye ekipleri ile otel görevlileri arasında arbede yaşandı.



    Antalya'da 5 yıldızlı bir otelin kıyı kenar çizgisi altında kalan günübirlik kullanım alanlarını yıkmak isteyen belediye ekipleri ile otel görevlileri arasında arbede yaşandı. 

     Kundu oteller bölgesindeki 4 otelde kıyı kenar çizgisi altında kalan günübirlik alanların tespit edilmesi üzerine Muratpaşa Belediye Meclisi'nce 2005 yılında yıkım kararı alındı. Kararla ilgili açılan itiraz davalarının 1.5 ay önce sonuçlanması üzerine bölgedeki kaçak yapıların yıkılmasına karar verildi. 

   Yıkım kararını 1 gün önce otel yetkililerine ileten belediye ekipleri, sabah saatlerinde yıkım için Kundu Turizm Yolu'ndaki 5 yıldızlı otele geldi. Yıkımın kendilerine 10 saat önce tebliğ edilmesine tepki gösteren otel görevlileri, iş makinelerinin yıkım bölgesine girmesini engellemek için turist taşıyan otobüsleri kaçak yapıların bulunduğu alana park etti. 

   Belediye yıkım ekiplerinin önünde kol kola giren otel personeli, belediye işçilerinin yıkım yapılacak tesislere girmesini engelledi. Bu sırada yıkım yerine gelen Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Deniz Fırat Budak, ellerinde mahkeme kararı bulunduğunu ve yıkımın engellenmesinin suç olduğunu söyledi. 

   Budak, yıkılacak tesislere girmeye çalışınca arbede yaşandı. Belediye işçilerinin de içeriye girmeye çalışması üzerine otel görevlileri ve belediye işçileri arasında gerginlik oldu. Arbede içinde kalan Belediye Başkan Yardımcısı Budak, yıkımı engellemeye çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ederek, bölgede bulunan 4 oteldeki kaçak yapılaşmaları sırayla yıkacaklarını söyledi. 

     Otel görevlilerinin direnmesi üzerine yıkım, bir günlüğüne ertelendi. Bu arada otelde konaklayan turistler, odalarının balkonlarına çıkarak yaşanan olayı izledi. 

AA


Geri Dön