03 / 05 / 2024

Antalya'da gecekonduda yaşayan Mert Ailesi'ne ev yaptırıldı

Antalya'da gecekonduda yaşayan Mert Ailesi'ne ev yaptırıldı

Antalya'da tek odalı gecekondunun kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle sokakta yaşamaya başlayan aile için ev
yaptırıldı



Kızıltoprak Mahallesi Muhtarı Mustafa Yılmaz, zaman zaman hamallık yaparak geçinen işsiz Şükrü Mert (49), trafik lambalarında sigara ve para isteyen eşi Yaşar Mert (44) ile 19 yaşındaki oğullarının kaldıkları evin kullanılamaz hale gelmesi ve sokaklarda yaşamaları nedeniyle yardım projesi hazırladı.

Muhtar Yılmaz, ailenin yaşadığı virane durumdaki tek odalı gecekondunun arsasına ev yaptırılması için belediyelere başvururken, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen aile için 35 metrekarelik yeni bir ev yapımını üstlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın talimatıyla da yapılacak evin tüm eşyalarının alınması kararlaştırıldı. Proje devam ederken bir otomobilin çarpması sonucu yaralanan ve zaman zaman oğlunun şiddetine maruz kaldığı belirtilen Yaşar Mert hastanedeki tedavisinin ardından Muhtar Yılmaz'ın çabasıyla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce bir huzurevinde koruma altına alındı.

Muhtar Yılmaz'ın devam eden yardım projesi çerçevesinde ise ailenin eski evinin bulunduğu Kızıltoprak Mahallesi 907 sokakta, tek katlı yeni evin yapımı tamamlandı. Yıkıntı evden, yıllar sonra yeni ve dayalı döşeli eve geçen aileden Şükrü Mert'e, anahtarı Muhtar Yılmaz ve projeye katkı veren bazı hayırseverler teslim etti.

Sokaklarda, parklarda yaşarken, yeni bir eve kavuşan Şükrü Mert, anahtarı alırken Muhtar Mustafa Yılmaz'ın elini öptü ve sarılarak ağladı. Aileye ev kazandırılmasında öncülük eden Muhtar Yılmaz da gözyaşlarını tutamadı.

Muhtar Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, evin su abonelik masrafını ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın, elektrik tesisatının da Elektrikçiler Odası'nca karşılandığını, belediyeler ve hayırseverler tarafından yapılan evin,
bu yöndeki diğer yardım projelerine de öncü olacağını söyledi.

Yeni evinin anahtarını teslim alan Şükrü Mert ise uzun süredir ailesiyle sokaklarda yaşadıklarını belirterek, "Allah herkesten razı olsun. Oğlum ve ben sokaklardan kurtulduk. Eşim Yaşar Mert'in de bir gün dönmesini bekliyorum" dedi.
AA


Geri Dön