09 / 10 / 2024

Antalya'da icradan 4 milyon 910 bin TL'ye satılık turizm tesisi!

Antalya'da icradan 4 milyon 910 bin TL'ye satılık turizm tesisi!

Manavgat 3. İcra Dairesi, Antalya ili, Manavgat ilçesi, Gündogdu beldesi 125 ada, 1 parselde yer alan 15 bin 641 metrekare alanlı taşınmazın tamamını satışa sunuyor




Manavgat 3. İcra Dairesi, Antalya ili, Manavgat ilçesi, Gündogdu beldesi 125 ada, 1 parselde yer alan 15 bin 641 metrekare alanlı taşınmazın tamamını satışa çıkardı.

TAşžINMAZIN YERİ VE ÖZELLİKLERİ:

Taşınmaz Manavgat merkez Sorgun mahallesinin Titreyengol turizm merkezinden başlayıp Side-ılıca -Evrenseki -çolaklı -Gündogdu beldelerinden batıya doğru denize 200 - 600 metre uzaklıkta ve sahile paralel olarak uzanan turizm yolunun kuzey kenarında (bu yola 120 m.cepheli) yer almaktadır. Denize 600 metre kadar uzaklıktadır.Batışından geçen ana yol ile doğrudan denize ulaşmaktadır. Taşınmaz doğu ve kuzey yönlerden ara yollara ve güneyden de 24 metrelik ana yola cephelidir.Batısinda ise kısmen ana yol kısmen de park bulunmaktadır.Taşınmaz ve çevresi belediyenin imar planı uygulama alanı içinde olduğundan imar planı uygulaması yapılmıştır.Yakın çevresinde imar planlı alanda %60-70 civarında yıldızlı, yıldızsız otel, motel, tatil köyü, pansiyon özelliklerinde yapılaşma tamamlanmış ve tesisler faal durumdadir.çevredeki çarşı ve alışveriş merkezleri hareketlidir.Yollar asfaltlanmış olup;otobüs ve dolmuş gibi ulaşım araçları yoğun olarak çalışmaktadır Su, elektrik,yol, kanalizasyon gibi temel altyapı hizmetleri mevcuttur. Belediyenin tüm imkanlarından faydalanmaktadır.

Satışa konu olan parsel üzerinde 20 adet ikiz blok mevcuttur. Her blokta 2 adet dubleks daire bulunmaktadır. Her bir dubleksin zemin katında açık mutfak, tuvalet ve bir adet balkon bulunmaktadir. Birinci katında  üç adet yatak odası, bir adet banyo ve iki adet balkon bulunmaktadır. çatı arasında bir adet yatak odası bir adet banyo ve teras bölümleri yer almaktadır. Tüm blokların kaba inşaatı ve sıvası bitmiş durumdadır. çatıları yapılmış başkaca herhangi bir işlem yapılmamıştır.İnşaatm uzun süredir bu şekilde beklemekte olduğu (Yarım inşaat) tespit edilmiştir. Taşınmazın beher m2 si 250,00-TL olup, 15.641 m2 nin tamamı 3.910,250,00-TL değerindedir. Her blokun inşaat değeri 50.000.TL olup; 20 blok inşaat değeri toplam 1.000.000,00-TL dir.

Taşımazın tamamı Toplam 4.910.250,00 TL dır.

SATIşž şžARTLARI:
1- Satış ...26.04.2011 günü 10.30-10.40.. saatler arasmda Manavgat 3. Dairesi'nin 2888/598TAL. Sayılı dosyasından Manavgat Adliye Sırayı 3.İcra Müdürlüğü 323 Noiu 3.İcra Müdürü Odasında açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin dilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla ...06.05.2011..günü  18.30-10.40...saatler arasında   Manavgat 3. İcra Dairesinin 2008/ 598-TAL, Sayılı dosyasından Manavgat Adliye Sarıyı 3.İcra Müdürlüğü 323 Nolu 3.İcra Müdürü Odasında yukarıda yazılı saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve saış giderlerim geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 mı bulması ve satış isteyenin atacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi tandır. Bundan fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek Özere süre verilebilir. İhale damga vergisi. KDV ,tapu alım harcı ve tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, tellaliye resmi, tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sıhibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) ta gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle raiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri taamdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yalıtmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm atıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden nıüteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayna hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark. varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- şžartname, iln tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin
2008/598-TAL. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları iln olunur.
(İİKm.126)
(*') İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir

2008/598 Tal.

 


Geri Dön